login

uw bestellingen     contact     over ons  

Postcoderoos gestart in Hendrik-Ido-Ambacht

Geschreven door Harm Kiewit. Gepost in EnergieAnders

Op het dak van het gemeentehuis van Hendrik-Ido-Ambacht is op 21 juni 2017 een postcoderooscoöperatie van start gegaan: Zon op Hendrik-Ido-Ambacht. EnergieAnders heeft dit systeem ontworpen en gerealiseerd. De zonnestroominstallatie is verdeeld over drie achthoekige grinddaken op 3, 6 en 9 meter hoogte. Er staat een opgesteld vermogen van 66.780 Wattpiek.

De eerste Postcoderoos van Zeeland!

Geschreven door Harm Kiewit. Gepost in EnergieAnders

Op het dak van de firma Hydrauvision in Schoondijke is de allereerste postcoderooscoöperatie van de provincie Zeeland van start gegaan: Zonne Energie Coöperatie Sluis-Schoondijke. EnergieAnders heeft dit systeem ontworpen en gerealiseerd voor de initiatiefnemers van "Duurzaam Groede". Er staat een opgesteld vermogen van 75.000 Wattpiek dat sinds 23 januari 2017 in bedrijf is genomen.

Postcoderoos gestart in Breskens

Geschreven door Harm Kiewit. Gepost in EnergieAnders

Op het dak van de nieuwe vrieshal van de firma Transport Vooruit in Breskens is een postcoderooscoöperatie van start gegaan: Zonne Energie Coöperatie Sluis-Breskens. EnergieAnders heeft dit systeem ontworpen en gerealiseerd. Zo dicht bij zee op een hoog onbeschut dak hadden we niet alleen een mooi uitzicht op de Westerschelde, maar moesten we speciaal rekening houden met de windbelasting van de installatie. Er staat een opgesteld vermogen van 75.000 Wattpiek dat sinds 7 december in bedrijf is genomen.

Twee Postcoderozen gestart in Oostburg en Retranchement

Geschreven door Harm Kiewit. Gepost in EnergieAnders

Op het dak van de firma Belderok in Oostburg zijn twee postcoderooscoöperaties van start gegaan: Zonne Energie Coöperatie Sluis-Oostburg en Zonne Energie Coöperatie Sluis-Retranchement. EnergieAnders heeft beide systemen ontworpen en gerealiseerd. In totaal staat er een opgesteld vermogen van 150.000 Wattpiek dat sinds 25 augustus 2017 in bedrijf is.

Voor ZEC Sluis-Retranchement (postcodes 4501, 4505, 4506, 4524, 4525, 4527) zijn nog enkele certificaten beschikbaar.
Woont u in een van deze postcodegebieden of kent u iemand die hier woont? Bewoners van deze postcodegbieden kunnen nog deelnemen en direct van deze zonnestroom gebruik gaan maken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zonnekeurofferte Aanvragen

Geschreven door Harm Kiewit. Gepost in EnergieAnders

Offerte Aanvragen bij een Zonnekeur Installateur

Bij EnergieAnders bent u aan het goede adres als duurzaamheid op de lange termijn voor u belangrijk is.
Wij hebben van begin af aan onze focus gelegd op kwaliteit van onze producten en dienstverlening en zijn als een van de eerste bedrijven in Nederland gecertificeerd Zonnekeur Installateur.

Zonnekeurofferte

Geschreven door Harm Kiewit. Gepost in EnergieAnders

Offerte Aanvragen bij een Zonnekeur Installateur?

Bij EnergieAnders bent u aan het goede adres als duurzaamheid op de lange termijn voor u belangrijk is.
Wij ontzorgen u volledig en hebben van begin af aan onze focus gelegd op kwaliteit van onze producten en dienstverlening en zijn als een van de eerste bedrijven in Nederland gecertificeerd Zonnekeur Installateur!   Offerte aanvragen bij EnergieAnders

Wat is een Zonnekeur Installateur?

Postcoderoos

Geschreven door Harm Kiewit. Gepost in EnergieAnders

Samen energie produceren in een Zonne-Energie-Coöperatie ofwel Postcoderoos?
Postcoderoos is de korte benaming voor een samenwerkingsverband van particulieren en/of bedrijven die gezamenlijk energie willen opwekken met zonnepanelen. Zo'n collectief of coöperatie investeert in een zonnestroominstallatie en de deelnemers gaan naar rato van ieders aandeel in de investering meedelen in de opbrengst van de zonnestroominstallatie. De eerste Postcoderoos van Zeeland is door EnergieAnders opgeleverd!

Voor wie is de Postcoderoos bedoeld?

Energiecoöperaties van kleinverbruikers die hernieuwbare energie opwekken zijn de doelgroep van de Postcoderoos-regeling. Vanaf 1 januari 2014 mogen energiecoöperaties gebruik maken van een verlaagd energietarief (zie paragraaf hierboven: wat verdienen we door samen te investeren?). Dit verlaagde tarief geldt voor de energiebelasting. Helaas was de regeling niet rendabel te krijgen. Gelukkig heeft de Nederlandse overheid de regeling per 1 januari 2016 aangepast. Nu is de regeling wel rendabel voor kleinverbruikers.
EnergieAnders heeft samen met een aantal partners een aanpak bedacht en uitgevoerd (zie: eerste Zonne-Energie-Coöperatie in Zeeland) die snel kan worden geïmplementeerd. Een coöperatie kan binnen enkele maanden van concept tot werkend energiebedrijf worden gerealiseerd.
Wilt u meer weten? We bespreken het graag met u. Of kom naar een van onze informatie-bijeenkomsten.

Hoe u kwaliteit van zonnepanelen kunt beoordelen - soorten zonnecellen

Geschreven door Harm Kiewit. Gepost in EnergieAnders

De keuze van een goed systeem en betrouwbare installateur is moeilijk. De meeste mensen kunnen offertes hoofdzakelijk op prijs beoordelen. Er zijn echter meer criteria die van belang zijn bij zonnepanelen, net als bij auto's. Een Prius of Ampera is immers goedkoper dan een Tesla of Fisker. Het prijsverschil tussen (elektrische) auto's wordt door de meeste mensen wel begrepen en het merk en type auto wordt meestal bewust gekozen. Prijs, kwaliteit en design gaan hand in hand. Zo ook bij zonnepanelen. EnergieAnders legt u in een serie artikelen uit waar u op moet letten bij de keuze van zonnepanelen. Hiermee kunt u voortaan het paneelaanbod van een installateur beoordelen. Gaat u eens kijken bij projecten die eerder (bij u in de buurt) zijn gerealiseerd en bepaal dan wat u wel en niet accepteert. Vandaag: soorten zonnecellen PolykristallijneZonnecell3Busbars

Kwaliteit is een van de redenen dat het Zonnekeur InstallateurZonnekeur Installateur certificaat een belangrijk besliscriterium zou moeten zijn voor iedereen die zonnepanelen overweegt. Bij een Zonnekeur Installateur, zoals EnergieAnders weet je dat de mensen de juiste opleiding en diploma's hebben en dat kwaliteit hoog in het vaandel staat.

7 invloedsfactoren op de opbrengst van zonnepanelen

Geschreven door Harm Kiewit. Gepost in Zonnepanelen

"Wat levert een zonnepaneel op?"

Deze vraag krijgen we regelmatig. Het is voor veel mensen niet duidelijk wat een zonnepaneel van een bepaald opgegeven vermogen aan energie oplevert. Het lijkt een eenvoudige vraag.
De vraag is echter niet zomaar te beantwoorden. Er zijn veel verschillende factoren die de opbrengst van een zonnestroominstallatie bepalen. De belangrijkste 7 factoren die de opbrengst van uw zonnepanelen bepalen, heb ik voor u op een rijtje gezet.

  1. Richting
  2. Hoek
  3. Locatie
  4. Zonnecel
  5. Temperatuur
  6. Componenten
  7. Productie

        

 Windroos-EnergieAnders 250px

4 Oplossingen voor Monitoring van Enecsys Zonnestroominstallaties

Geschreven door Harm Kiewit. Gepost in Omvormers

Enecsys micro-omvormers zijn robuust en bieden met hun monitoring per 1 of 2 zonnepanelen een compacte, betrouwbare oplossing. Helaas is Enecsys failliet. Hierdoor zijn alle productgaranties vervallen. Niet alleen zijn er dus geen nieuwe producten meer verkrijgbaar. De monitoring site van Enecsys is inmiddels ook stopgezet. Dit betekent dat het niet meer mogelijk is om de opbrengst van de zonnestroominstallaties met Enecsys omvormers uit te lezen.
Meestal wordt de opbrengst nog wel netjes in de Enecsys gateway opgeslagen. De gateway moet echter uitgelezen kunnen worden en hierin ligt een uitdaging die door verschillende partijen met succes is aangepakt.
EnergieAnders heeft inmiddels enige ervaring opgedaan met alternatieve monitoring oplossingen voor Enecsys en wij kunnen dan ook enkele hiervan, zowel gratis als betaalde, aanbevelen. We zetten hier vier oplossingen op een rijtje.

enecsys-monitor
9 jaar EnergieAnders EnergieAnders - zonnepanelen - zonneboilers - warmtepompen - accusystemen - laadpalen - energieadvies Zonnekeur Installateur  BuyRely beeldmerk   KvINL beeldmerk klein
EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen   EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen    Sunpower Authorized Partner   IBC Solar Winaico Panasonic HIT
  EnergieAnders levert SMA omvormers en monitoring EnergieAnders levert Fronius omvormers en monitoring   EnergieAnders levert Solaredge omvormers en optimizers  
viessmann beeldmerk ClimaLevel verwarming powered by EnergieAnders

EnergieAnders B.V.  -  Tilburg - 's-Hertogenbosch - Oostkapelle - Papendrecht  -  KvK: 57943141  -  tel. 085 877 1822  -  info@energieanders.nl