login

uw bestellingen     contact     over ons  

Zonne Boiler

Geschreven door Harm Kiewit. Gepost in Zonnestroom

HP30_200 heatpipe

Zonneboiler

Een zonneboiler zet via een collector op het dak zonlicht om in warmte en verwarmt daarmee de vloeistof (een combinatie van water en antivries) die door leidingen in de zonnecollector loopt. Vervolgens loopt deze leiding terug naar de boiler waar hij de warmte weer afgeeft aan het water. De boiler verwarmt eventueel het water extra bij om de gewenste gebruiktstemperatuur te verkrijgen. Dit warme water kan vervolgens gebruikt worden om je huis te verwarmen of als warm tapwater dienen.

Door de eenvoud van het systeem (weinig onderhoud) en de relatief lage kosten, zijn zonneboilers enorm populair. Vooral in de mediterrane gebieden is de groei enorm, maar ook in Nederland is een zonneboiler interessant. Zelfs op een koude en zonnige winterdag levert de zonnecollector warm water. Bij zonneboilers kennen we twee systemen. Het open systeem welke je eigenlijk kunt vergelijken met een radiator op het dak waarlangs het water wordt gepompt. Dit systeem zie je met name in de warmere landen. In Nederland kennen wij over het algemeen het gesloten systeem die werkt met twee circuits en een pomp. In de zonnecollector zit een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. De pomp zorgt ervoor dat het systeem alleen ‘loopt’ als de zonnecollector energie kan leveren.

De ideale hoek van instraling is pal op het zuiden met hellingshoek tussen de 30 en 40 graden.

gradenzb gradenzb1  

 

  15 graden 30 graden 45 graden 60 graden 75 graden
westzuidwest 86% 88% 88% 84% 77%
zuidwest 93% 95% 95% 90% 84%
zuidzuidwest 97% 99% 99% 94% 87%
zuid 98% 100% 100% 95% 88%
zuidzuidoost 95% 97% 97% 92% 85%
zuidoost 91% 93% 93% 88% 82%
oostzuidoost 81% 83% 83% 79% 73%
plat dak 98% 100% 100% 95% 88%

 

Met de als maar stijgende energieprijzen is het uiterst interessant om nu te investeren in een duurzame oplossing.

Door rechstreekse inkoop vanaf de fabriek kunnen wij tegen zeer scherpe prijzen zonneboilers en bijbehorend materiaal leveren.
Wij leveren en installeren systemen op maat en DHZ pakketten.

Ga rechtstreeks naar de shop

 

Trianel

Geschreven door Ron de Waard. Gepost in Zonnepanelen

In de zomer, als de zon schijnt, produceren uw panelen meer energie dan u op dat moment gebruikt. Dit overschot levert u terug aan het netwerk zodat de energie niet verloren gaat. Als de jaarlijkse teruglevering lager is dan 100.000 kWh dan wordt uw teruggeleverde energie in mindering gebracht op uw verbruik. Dit heet salderen. Voor het gedeelte dat u kunt salderen krijgt u een tarief dat gelijk is aan de prijs die u op een later tijdstip betaalt voor de afname van energie (inclusief energiebelasting). Wat u precies moet doen om te kunnen salderen leest u hierleest u hier.

Trainel heeft de ultieme doelstelling om uiteindelijk alle klanten energie neutraal te laten worden. Dat betekent dat u, op jaarbasis, net zoveel energie verbruikt als dat u opwekt. Wij nemen de overtollige energie daarom graag van u af als u meer opwekt dan u verbruikt. Heeft u niet genoeg panelen om uw verbruik zelf op te wekken? Dan leveren we u het resterende deel met een extra korting die alleen geldt voor klanten met zonnepanelen.

 

Welkom bij EnergieAnders

Geschreven door Ron de Waard. Gepost in Zonnepanelen

Welkom op de website van EnergieAnders, het bedrijf dat U een 1-stop-shop aanbiedt op het gebied van energie management met behulp van zonne-energie. Waar moet U hierbij zoal aan denken?

  1. Aanvragen van subsidies (SDE, EIA)
  2. Ontwerp van Zon-PV systemen
  3. Kleinschalige biovergisting
  4. Samenstellen van de juiste combinatie van besparen en opwekken
  5. Montage en Installatie
  6. Afhandeling met netbeheerders en certificerings instanties
  7. Monitoring en Beheer
  8. Informeren m.b.t. financieringen en verzekeringen

Wij bieden U compleet funktionerende systemen die turnkey worden opgeleverd, waarbij kwaliteit en veiligheid voorop staat zonder het economische aspect uit het oog te verliezen.

 

Zonnepanelen niet gevaarlijk bij brand

Geschreven door Bron: Uneto-VNI. Gepost in Zonnepanelen

 

 

UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel, geeft aan dat brandweerlieden bij het blussen van zonnepanelen geen enkel reëel gevaar lopen op elektrocutie. Hiermee reageert de installateursvereniging op een uitspraak van het Nederlands Instituut voor Fysieke Veiligheid (NIFV). Het NIFV beweerde dat brandweerlieden een fatale schok kunnen oplopen bij het blussen van een beschadigd zonnepaneel.

SDE+ 2011 weer overtekend

Geschreven door Bron: FD Selections. Gepost in Zonnestroom

De nieuwe, versoberde subsidiepot voor duurzame energie van de overheid is al na enkele dagen op. Sinds de start afgelopen vrijdag zijn er zo veel aanvragen binnengekomen dat de beschikbare € 1,5 mrd subsidie voor het jaar 2010-2011 in zijn geheel kan worden toegewezen.

Dat maakt het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie vandaag bekend. Het gaat om 600 projecten, die onder de oude, royalere regeling het dubbele aan subsidie nodig hadden.

Opmerkelijk is dat er ook veel aanvragen tussen zitten voor zonne-energie, terwijl dat volgens experts nog een van de duurste vormen van hernieuwbare energie is. 'Bij de introductie van de nieuwe stimuleringsregeling was er kritiek dat relatief dure technologieën, zoals zonne-energie, buiten de boot zouden vallen. Die vrees is niet uitgekomen', zegt energieminister Maxime Verhagen.

Achter het net vissen

De vrees kwam voort uit de opzet van de nieuwe subsidieregeling SDE+ die onder Verhagen is gelanceerd. Onder de SDE+ concurreren alle vormen van duurzame energie met elkaar om een grote pot met geld. In de oude regeling (SDE) waren er aparte potjes voor zon, wind en een reeks andere groene-energiebronnen.

Nog opmerkelijker is dat zonne-energie al in de eerste ronde meedingt naar subsidie. De SDE+ is namelijk opgezet als een veiling, waarbij het subsidiebedrag elk kwartaal oploopt. Partijen die hun aanvraag laat indienen, kunnen meer subsidie opstrijken. Zij lopen evenwel het risico achter het net te vissen als de subsidiepot in een vroeg stadium leeg is, zoals nu.



SDE+ 2018

Geschreven door Ron de Waard. Gepost in Zonnepanelen

SDE+ staat voor Stimulering Duurzame EnergieproductieStimulering Duurzame Energieproductie.

De SDE+ kan 2 keer per jaar worden aangevraagd. De eerstvolgende subsidieronde opent op 13 maart 2018, 9:00 uur en sluit op 5 april 2018 om 17:00 uur. Ook in 2018 is er een tweede ronde later in het jaar. Iedere ronde bestaat uit 3 fases, namelijk:

Inschrijfdatum maximum fasebedrag
 fase 1: 13 maart 09:00 uur  9 ct / kWh
 fase 2: 19 maart 17:00 uur  11 ct / kWh
 fase 3: 26 maart 17:00 uur  13 ct / kWh

De SDE+ is een soort veiling, degene die het eerst/goedkoopst inschrijft heeft de grootste kans op subsidie. Met een totaalbedrag van 6 miljard voor deze voorjaarsronde in 2018voorjaarsronde in 2018 maakt u met fase 1 en 2 een goede kans en mogelijk zelfs in fase 3.

EnergieAnders helpt u graag met de voorbereidingen voor een aanvraag en met de subsidieaanvraag zelf.

Einde subsidie zonne-warmte woningen

Geschreven door Bron: Renda. Gepost in Zonnestroom

Subsidie warmte-installaties

De subsidiëring van duurzame warmte-installaties voor bestaande woningen wordt in 2011 niet voortgezet. Dat heeft minister Verhagen van EL&I 5 juli bekend gemaakt in een brief aan de Tweede Kamer. Volgens hem passen de installaties niet in het kosteneffectieve beleid dat hij voert op het gebied van duurzame energie.

 

alt

 

Verhagen zegt in de brief: “De noodzakelijke en door de sector voorgespiegelde kostenreducties door leereffecten en schaalvoordelen zijn vrijwel uitgebleven. Daardoor heb ik er onvoldoende vertrouwen in dat het voortzetten van de subsidiëring van duurzame warmte-installaties voor bestaande woningen in 2011 een voldoende kosteneffectieve inzet van middelen is.” De regeling wordt met terugwerkende kracht stopgezet op 1 januari 2011. Maar mensen die voor 17 februari 2011 een verzoek hebben ingediend komen mogelijk nog in aanmerking voor een subsidie.

 

40 miljoen

De subsidieregeling voor duurzame warmte-installaties heeft van 2008 tot en met 2010 40 miljoen euro verstrekt voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen en micro-WKK’s in bestaande woningen. Het gaat in totaal om 27.000 woningen die voorzien zijn van een dergelijke installatie.

 

Groene stroom rukt op in Duitsland

Geschreven door Bron: NAP. Gepost in Zonnestroom

BERLIJN - Het aandeel van de groene stroom is in Duitsland in de eerste helft van dit jaar toegenomen tot 20,8 procent van het binnenlands elektriciteitsverbruik. In dezelfde periode vorig jaar was dit 18,3 procent.

Dit blijkt uit voorlopige cijfers van de BDEW, de Duitse organisatie van nutsbedrijven. Windenergie zorgde in de eerste 6 maanden voor 7,5 procent van de stroom, gevolgd door biomassa (5,6 procent), zonne-energie (3,5 procent) en waterkracht (3,3 procent).

EnergieAnders Sinds 2009 EnergieAnders - zonnepanelen - zonneboilers - warmtepompen - accusystemen - laadpalen - energieadvies Zonnekeur Installateur      
EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen   EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen    Sunpower Authorized Partner   IBC Solar    
  EnergieAnders levert SMA omvormers en monitoring     EnergieAnders levert Solaredge omvormers en optimizers  
viessmann beeldmerk ClimaLevel verwarming powered by EnergieAnders

EnergieAnders B.V.  -  Tilburg - 's-Hertogenbosch - Oostkapelle - Papendrecht  -  KvK: 57943141  -  tel. 085 877 1822  -  info@energieanders.nl