login

uw bestellingen     contact     over ons  

  • In dak geïntegreerde Zonnepanelen, gehele Dak
  • In dak geïntegreerde Zonnepanelen
  • Advies en Renovatie van Zonnepanelen en Zonnestroominstallaties
  • Zonnepanelen op plat Dak
  • Zonnepanelen op schuin Dak
  • Zonnepanelen voor Bedrijven

Bedrijven

Geschreven door Ron de Waard. Gepost in Energieberichten

Bedrijven
 

 

Als ondernemer ziet U ook dat de energiekosten alleen maar een stijgende trend te zien geven. Zou het niet mooi zijn als U deze trend kan ombuigen naar een stabiele prijsvorming. Daarnaast kunt U het dak van uw bedrijfspand een tweede funktie geven, dat van 100% duurzame energie opwekker. Dit laatste zal zeker een promotionele waarde hebben.

Wij kunnen U voorrekenen wat in uw situatie het rendement op geinvesteerd vermogen (ROI) zal worden. Wij adviseren wel om gebruik te maken van de stimulerings regelingen van de overheid zoals de SDE subsidie en de investerings aftrek mogelijkheden. Kijk even op de subsidie pagina voor een overzicht.

Aangezien bedrijfspanden veelal een plat dak hebben geven we hier de verschillende systemen die wij kunnen toepassen voor het plaatsen van zonnepanelen. Mocht uw bedrijfspand beschikken over een ander type dak kijk dan even onder Agrarisch voor een golfplaat/sandwich oplossing of Particulier voor overige schuine daken.

De dakbelasting speelt bij platte daken een belangrijke rol en daarvoor zijn dan ook verschillende systemen beschikbaar, van gestroomlijnde ballastloze systemen tot oplossingen met consoles waarin het aanwezige dakballast geplaatst kan worden. De onderstaande montage systemen hebben normaliter geen dakdoorboring nodig hebben. In speciale gevallen kunnen wij ook andere constructies leveren, deze vergen echter een degelijk bouwkundig ontwerp hetgeen wij voor U kunnen verzorgen.

 

Flatfix standaard Flatfix light

FlatFix kan op het dak worden bevestigd doormiddel van gemakkelijk te plaatsen ballast of kan worden geschroefd. Bij het gebruik van ballast wordt gebruik gemaakt van standaard aluminium profielen die in een uitsparing in de FlatFix beugel worden geklikt. FlatFix wordt standaard in twee hoeken geleverd, 20° en 30°. Door het unieke ontwerp is FlatFix bestand tegen windsnelheden tot 13BF met een minimaal ballast gewicht. De dakbelasting is bij een hoek van 30 graden 23 kg per m2 en voor 20 graden zelfs maar 16 kg per m2!

Het FlatFix Light montage systeem is ontwikkeld voor eenvoudige en snelle montage van zonnepanelen op grote platte of licht hellende daken waar praktisch geen additionele dakbelasting kan worden aangebracht. Door het unieke aërodynamische ontwerp is FlatFix Light bestand tegen zeer hoge windsnelheden zonder additionele ballast waardoor de totale dakbelasting inclusief zonnepanelen lager dan 10kg/m2 kan zijn. FlatFix Light maakt geen gebruik van dakdoorboringen waardoor de waterdichtheid van het dak gegarandeerd blijft ongeacht het type dakbedekking. Standaard wordt FlatFix Light geleverd met een opstellingshoek van 13°. Optioneel zijn andere opstellingshoeken waaronder 15°, 20°, 30° ook mogelijk met een minimum aan additionele ballast.

Renesol consoles Gevelmontage

De consoles van Renusol zijn verkrijgbaar in diverse maten, waardoor U een grote keuzevrijheid heeft in het type en merk zonnepaneel. De standaard hellingshoek is 25°. Dit systeem kiezen wij bij voorkeur wanneer het dak reeds van ballast is voorzien zoals grind. Het bestaande grind wordt dan in de console geplaatst waardoor additioneel ballast vaak achterwege kan blijven.

Het ClickFit systeem voor gevelmontage is opgebouwd uit dezelfde montagebeugels met de gepatenteerde klikverbinding als bij bitumen daken wordt gebruikt. De panelen kunnen evenwijdig aan de muur bevestigd worden.

 

 

Tags: zonnepanelen zonne-energie EnergieAnders bedrijfspanden bedrijfspand

EnergieAnders Sinds 2009 EnergieAnders - zonnepanelen - zonneboilers - warmtepompen - accusystemen - laadpalen - energieadvies Zonnekeur Installateur      
EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen   EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen    Sunpower Authorized Partner   IBC Solar    
  EnergieAnders levert SMA omvormers en monitoring     EnergieAnders levert Solaredge omvormers en optimizers  
viessmann beeldmerk ClimaLevel verwarming powered by EnergieAnders

EnergieAnders B.V.  -  Tilburg - 's-Hertogenbosch - Oostkapelle - Papendrecht  -  KvK: 57943141  -  tel. 085 877 1822  -  info@energieanders.nl