login

uw bestellingen     contact     over ons  

  • In dak geïntegreerde Zonnepanelen, gehele Dak
  • In dak geïntegreerde Zonnepanelen
  • Advies en Renovatie van Zonnepanelen en Zonnestroominstallaties
  • Zonnepanelen op plat Dak
  • Zonnepanelen op schuin Dak
  • Zonnepanelen voor Bedrijven

Belgische Taferelen

Gepost in Energieberichten

Kerstboompje De winter is een feit. Het is koud in Nederland. De verwarming loeit vrolijk. De gordijnen worden vroeg dichtgedaan en de lampen gaan aan. Nu nog het normale aantal lampen, maar al gauw worden het er veel meer. Want Kerstmis betekent automatisch dat er veel meer lampjes branden dan normaal. Gezellig toch? Jazeker.

Maar als we naar onze zuiderburen kijken, zullen er daar geen extra lampjes branden. Sterker nog, zo min mogelijk. Want in België is er een tekort aan elektriciteit. De reden is bekend! Regelmatig is op het nieuws geweest, dat noodzakelijk onderhoud aan de al heel oude kerncentrales van België is uitgesteld, waardoor deze centrales niet meer veilig zijn om te gebruiken. Gelukkig wordt er op tijd ingesprongen door Tennet, zodat pieken in het gebruik van elektriciteit kunnen worden opgevangen. Het grootste probleem is daarmee opgelost.

Wat nu als er in Nederland dergelijke tekorten gaan ontstaan? Hebt u er weleens bij stilgestaan, hoe onhandig het is om met minder of zelfs zonder elektriciteit te moeten leven? Met gebeurtenissen zoals in België komt dat wel erg dichtbij. En we kunnen het zo gemakkelijk voorkomen. Sowieso door in zijn algemeenheid voorzichtiger met energie om te gaan, maar ook door voor een groot deel zelfvoorzienend te zijn.

Als u zonnepanelen aanschaft, kunt u, bij normaal gebruik, geheel zelfvoorzienend zijn op het gebied van elektriciteit. Dat hangt overigens wel af van de stand van uw dak ten opzichte van de zon en van de hoeveelheid schaduw die op uw dak valt. U kunt ook een zonneboiler aanschaffen. Daarmee kunt u uzelf voor een groot deel voorzien van heet water.

Duur zegt u? In aanschaf misschien wel. Maar afhankelijk van de hoeveelheid stroom die wordt opgewekt en uw gebruik is de terugverdientijd tussen zes en acht jaar. Dat betekent, dat u enerzijds zeker bent van echte groene stroom en anderzijds na zes tot acht jaar helemaal gratis elektriciteit hebt. Niet van plan om in uw huis te blijven wonen zolang? Wat denkt u van de vraagprijs als u al zonnepanelen op uw dak hebt? Die kan daarmee evenredig omhoog.

Lelijk zegt u? Als u rondkijkt in uw omgeving, dan ziet u inderdaad vaak lelijke daken ontstaan door zonnepanelen. Maar regelmatig komt dit door onoordeelkundig installeren of wordt de keuze ingegeven voor de prijs. Als u het belangrijk vindt om ook het oog wat te gunnen, dan zijn daar geweldige oplossingen voor, zoals dakvervangende systemen. Dus geen mozaïek op uw dak!

Het is natuurlijk wel van belang dat u een goede kwaliteit panelen en omvormers hebt, maar het materiaal kan nog zo goed zijn; als uw installatie niet goed is aangelegd of niet goed bemeten, dan houdt uw zonne-installatie het niet de verwachte 25 jaar vol. Zorg ervoor dat zowel de materialen als de installatie van de allerbeste kwaliteit zijn, want dan kan de vraagprijs voor uw huis stijgen met de investeringskosten.

Project-0360-Papendrecht-BIPV-8320Wp-Avancis130CIS

Hoe weet u welke materialen of installateurs de beste zijn? Vergewis u van de kwaliteit door naar een erkend keurmerk te kijken. Zo verzekert het Zonnekeur-keurmerk u van een uitstekende kwaliteit. U maakt dan een probleemloos gebruik van uw investering. En daarnaast wordt samen met u gekeken naar, naast de kwalitatief beste oplossing, ook nog de mooiste oplossing!

Wilt u graag de mooiste en beste zonne-installatie? Neemt u dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Tags: Zonnekeur Installateur

EnergieAnders Sinds 2009 EnergieAnders - zonnepanelen - zonneboilers - warmtepompen - accusystemen - laadpalen - energieadvies Zonnekeur Installateur      
EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen   EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen    Sunpower Authorized Partner   IBC Solar    
  EnergieAnders levert SMA omvormers en monitoring     EnergieAnders levert Solaredge omvormers en optimizers  
viessmann beeldmerk ClimaLevel verwarming powered by EnergieAnders

EnergieAnders B.V.  -  Tilburg - 's-Hertogenbosch - Oostkapelle - Papendrecht  -  KvK: 57943141  -  tel. 085 877 1822  -  info@energieanders.nl