login

uw bestellingen     contact     over ons  

  • In dak geïntegreerde Zonnepanelen, gehele Dak
  • In dak geïntegreerde Zonnepanelen
  • Advies en Renovatie van Zonnepanelen en Zonnestroominstallaties
  • Zonnepanelen op plat Dak
  • Zonnepanelen op schuin Dak
  • Zonnepanelen voor Bedrijven

Onderhoud aan zonnepanelen: sneeuw

Geschreven door Harm Kiewit. Gepost in Energieberichten

Wist u dat zonnepanelen vrijwel geheel onderhoudsvrij zijn? Mits juist geplaatst, zal een Nederlandse regenbui ervoor zorgen dat vuil van uw zonnepanelen wordt gespoeld. In de winter is er een iets andere situatie. Het kan gaan sneeuwen!

Wat moet u doen aan sneeuw op de zonnepanelen?

Detail uit - Winterlandschap met schaatsers - Hendrick Avercamp ca1608 - Rijksmuseum SK-A-1718

ClimaLevel en EnergieAnders: een sterke combinatie

Geschreven door Harm Kiewit. Gepost in Energieberichten

Een zonnestroomsysteem is een perfecte aanvulling voor een gebouw waar ook in overige zin efficiënt met energie wordt omgegaan.

De belangrijkste energieverbruiker is meestal de regeling van het binnenklimaat: verwarming, koeling en ventilatie. Met het gecombineerde vloerverwarmings- en ventilatiesysteem van ClimaLevel kunnen we u een totaaloplossing aanbieden voor uw gebouw: verwarmen, koelen, goed en gezond ventileren én energie besparen.Met zonnepanelen erbij is dit warmtepompsysteem met geïntegreerde ventilatie onverslaanbaar!

LED-Verlichting

Geschreven door Ron de Waard. Gepost in Energieberichten

Het merendeel van huidig gebruikte verlichtingsbronnen is verouderd en verbruikt
onnodig veel stroom. In vrijwel in elk huis en elke onderneming is het dankzij
de LED-lamp mogelijk om 90% op uw verlichtingskosten te besparen.

Onze doelstelling is om de overschakeling op LED verlichting voor u als klant
zo eenvoudig mogelijk te maken. Onze LED lampen zijn zo ontworpen dat ze
bestaande lampen in een handomdraai kunnen vervangen. Zonder verlies
in lichtopbrengst of merkbaar verschil in lichtkleur.

Halogeenspot / gloeilamp er uit, LED-Lamp er in!

EnergieAnders ging op onderzoek uit en vergeleek de lichtkwaliteit en lichtopbrengst van de beste LED-lampen die we konden vinden in de reguliere winkels. De resultaten waren vaak teleurstellend. De lichtkleuren die we tegenkomen zijn "onbruikbaar" ze beloven warm-wit licht maar in de praktijk loopt het van een groene naar een rode gloed. Dit is ook de reden waarom EnergieAnders U LED-Verlichting aanbiedt, om teleurstelling te voorkomen.

Inmiddels is voor veel LED verlichting een dimbare variant verkrijgbaar, in de meeste gevallen kan de vaak kostbare halogeen dimmer nog gebruikt worden, mits het minimale vermogen niet onderschreden wordt. Neem contact met ons op wanneer U hier vragen over hebt.

 

Als ik SDE subsidie heb aangevraagd, wordt deze dan altijd toegewezen?

Geschreven door Ron de Waard. Gepost in Energieberichten

Helaas, alleen wanneer U subsidie aanvraagt op de openingsdag maakt U kans dat deze wordt toegewezen. De ronde van 2009 leert ons dat de categorie t/m 15kWp al op de eerste dag zwaar overtekend was en voor de grote systemen tot 100 kWp was dit nog vele malen hoger. Bij overtekening worden alle aanvragen die voor 17:00 binnenkomen via een loting toegewezen.

Levert een PV-Systeem nog stroom als er stroomuitval is?

Geschreven door Ron de Waard. Gepost in Energieberichten

Zonder extra maatregelen is het antwoord op deze vraag: neen.
Als de spanning van het net valt door een storing of expres eraf wordt gehaald omdat er onderhoud wordt gepleegd door uw netbeheerder, schakelt de omvormer uit. Een PV-systeem levert alleen stroom als er spanning staat op de AC-kant (wisselstroomkant) van het systeem. Dit uitschakelen gebeurt automatisch. Daar hoeft u niets voor te doen. Het is ook voorgeschreven gedrag van uw installatie.
Bij een storing op het net of bij regulier onderhoud, moet uw netbeheerder ervan uit kunnen gaan dat er geen spanning meer op het net staat. Dus dat er ook geen spanning vanuit zonnepanelen staat op de elektriciteitskabels in de straat of wijk. Een onderhoudsmonteur of elektricien van uw netbeheerder dient natuurlijk veilig te kunnen werken.
Zodra de netspanning door uw netbeheerder weer wordt hersteld (en de zon schijnt), zal uw installatie met zonnepanelen weer opstarten.

Er zijn backupsystemen beschikbaar die wel een continue levering mogelijk maken. Deze accusystemen worden buiten Nederland steeds vaker toegepast. Het voordeel is dat de accu's door de zonnepaneleninstallatie worden opgeladen als u meer produceert dan dat u verbruikt. Als de zon onder gaat, schakelt u automatisch over op het accusysteem en gebruikt u de stroom uit die accu's. Als de accu's leeg zijn, schakelt het systeem automatisch over op stroomaanvoer uit het openbare stroomnet.

Er zijn ook systemen die volledig zelfstandig werken, die dus niet op het openbare stroomnet zijn aangesloten. Ook deze systemen werken gewoonlijk met batterijen of accu's. Dit soort systemen zie je vaak op boten, campers en afgelegen gebouwen.

Systemen met batterijen of accu's zijn duurder dan systemen zonder. Het is dus meestal een financiële afweging die de aanschaf van een backupsysteem voorkomt. Zeker in Nederland, met het zeer kleine aantal storingen op het openbare net maakt dat er maar weinig accusystemen worden aangelegd.

EnergieAnders heeft ervaring met het plaatsen van zonnepanelen in combinatie met accusystemen.
Neemt contact met ons op voor een vrijblijvend advies!!

Verzekeringen

Geschreven door Ron de Waard. Gepost in Energieberichten

Een PV systeem moet voor vele jaren de elementen trotseren. Dit is normaliter geen probleem aangezien al onze PV-panelen gecertificeerd zijn waarin onder andere hageltesten deel van uitmaken. Ook zijn de gebruikte componenten volgens normen beveiligd tegen overspanningen als gevolg van blikseminslag. Echter de natuur is onberekenbaar en voor extreme situaties (zeer grote hagelstenen, directe blikseminslag, enz) raden we U aan om na te gaan of uw bestaande inboedel/opstal verzekering dit onheil dekt en/of uit te breiden is. Zo niet dan adviseren wij U om contact op te nemen met SolarIF. Dit verzekeringskantoor heeft zich geheel gespecialiseerd in het verzekeren van zonne-energie systemen.

8 jaar EnergieAnders klein EnergieAnders - zonnepanelen - zonneboilers - warmtepompen - accusystemen - laadpalen - energieadvies Zonnekeur Installateur  BuyRely beeldmerk   KvINL beeldmerk klein
EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen   EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen    Sunpower Authorized Partner   IBC Solar Winaico Avancis beeldmerk klein
  EnergieAnders levert SMA omvormers en monitoring EnergieAnders levert Fronius omvormers en monitoring EnergieAnders levert Stecagrid omvormers EnergieAnders levert Solaredge omvormers en optimizers  
viessmann beeldmerk ClimaLevel verwarming powered by EnergieAnders

EnergieAnders B.V.  -  Tilburg - 's-Hertogenbosch - Oostkapelle - Papendrecht  -  KvK: 57943141  -  tel. 085 877 1822  -  aanvraag@energieanders.nl