login

uw bestellingen     contact     over ons  

  • In dak geïntegreerde Zonnepanelen, gehele Dak
  • In dak geïntegreerde Zonnepanelen
  • Advies en Renovatie van Zonnepanelen en Zonnestroominstallaties
  • Zonnepanelen op plat Dak
  • Zonnepanelen op schuin Dak
  • Zonnepanelen voor Bedrijven

Overheid

Geschreven door Ron de Waard. Gepost in Energieberichten

Het kabinet wil van Nederland een van de schoonste en zuinigste energielanden in Europa maken.

Hoe het dat wil doen, staat in het beleidsprogramma 'Schoon en Zuinig: Nieuwe energie voor het klimaat'. Daarin staan de ambities voor onder andere energiebesparing, duurzame energie en opslag van CO2.

Minister Cramer coördineert het Schoon en Zuinig. Daarbij zijn 7 ministeries betrokken. De bewindsvrouw wil een trendbreuk realiseren. "Dat is ambitieus," aldus Cramer, "maar met Schoon en Zuinig ga ik er van uit dat we de doelstellingen in 2020 gaan halen."

Schoon en Zuinig is onderdeel van het beleidsprogramma 2007 - 2011 (regering.nl) van het kabinet Balkenende IV. Het valt onder de pijler 'Duurzame leefomgeving' (regering.nl). Dit is een van de zes pijlers van het kabinetsbeleid. Met deze pijler werkt het kabinet aan concrete stappen naar een duurzame samenleving. Dit door verantwoord en spaarzaam om te gaan met energie en grondstoffen, energieverbruik te verminderen en energiebronnen in te zetten die duurzamer zijn.

Doelen

De doelen van Schoon en Zuinig zijn:

  • 30 procent minder uitstoot van broeikasgassen (CO2) vooral in 2020 vergeleken met 1990.
  • Het tempo van energiebesparing verdubbelen van 1 naar 2 procent per jaar.
  • Het aandeel duurzame energie van ons totale energiegebruik in 2020 verhogen van 2 procent naar 20 procent.

Dit zijn flinke ambities. Nederland wil internationaal het goede voorbeeld geven. Dat is nodig, want klimaatverandering is een wereldwijd probleem. Daarom wil het kabinet een ambitieuze wereldwijde klimaatafspraak maken waaraan alle belangrijke vervuilende landen meedoen. Om dit bereiken is het nodig dat landen laten zien dat ambitieus klimaatbeleid kan en moet. Lees meer in het werkprogramma Schoon en Zuinig (pdf, 3,2 MB) en de beoordeling van het werkprogramma 'Schoon en zuinig' door Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) en het Natuur en Milieu Planbureau (NMP).

En hoe kan een overheid, van gemeente tot de Den Haag, dit beter realiseren dan de weg te effenen voor iedere burger en het ondersteunen van vele lokale energie initiatieven. EnergieAnders heeft hier het cooperatie concept voor ontwikkeld dat voor iedereen, burgers, bedrijfsleven en overheden de benodigde investeringen op een soepele manier tot stand te laten komen. Neem contact met ons op als U meer over ons baanbrekend concept wilt weten.

 

Afgelopen decennium warmste ooit

Geschreven door Bron: ANP. Gepost in Energieberichten

WASHINGTON - Het afgelopen decennium was het warmste sinds de temperatuurmetingen in 1880 zijn begonnen. Dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA donderdag bekendgemaakt. 2009 was het op een na warmste jaar. Het was slechts een fractie kouder dan het allerwarmste jaar: 2005. De NASA constateerde dat de temperatuur op aarde de afgelopen dertig jaar elke tien jaar met gemiddeld 0,2 graden Celsius steeg. Gemiddeld is de wereldbol 0,8 graden opgewarmd sinds de allereerste metingen.

Weerstations

De NASANASA heeft zijn conclusies onder meer gebaseerd op gegevens van duizenden weerstations wereldwijd en satellietmetingen van temperaturen van het oppervlaktewater van oceanen.

 

Particulier

Geschreven door Ron de Waard. Gepost in Energieberichten

Particulier

 

 

 

 

 

Ook voor U als particulier geld dat U natuurlijk waar voor uw geld wilt hebben. Sterker nog, U kunt met zonnepanelen zelfs uw maandlasten drukken, zie hier voor een rekenvoorbeeld.

Ook al is zelf monteren goed mogelijk, vaak komt er bij een juiste installatie meer bij kijken dan U denkt. Een goed begin is een goed ontwerp. Wij maken op basis van uw aanwijzigen een degelijk ontwerp dat rekening houdt met uw eigen verbruik, de mogelijkheden van uw dak, schaduwwerking en maximale opbrengst onder de gegeven omstandigheden.

Natuurlijk wilt U ook weten hoe een zonnepanelen systeem de uitstraling van uw huis gaat bepalen. We hebben zeer fraaie oplossingen voor de vele soorten daken in Nederland. Onze standaard montage voor de schuine daken is een typisch Nederlands produkt dat goed aansluit op bijna alle daken in Nederland, genaamd clickfit. Hoe panelen op uw dak gemonteerd worden ziet U hieronder:

Pannendak Bitumendak

Het schuindak-systeem is opgebouwd uit dakhaken en montagerails en de benodigde montagematerialen om de panelen op de rail te bevestigen. De zeer snelle montage leid tot kosten besparing en bied de mogelijkheid tot veiliger werken.

In plaats van dakhaken worden er nu montagebeugels geleverd, die voorzien zijn van dezelfde klikverbinding als de dakhaak. De montagebeugels worden voorzien van Tixophalte bitumenkit, zodat er een waterdichte aansluiting op de dakbedekking wordt gecreëerd.

Lei daken Gevels

Het schuindak-systeem voor leien is opgebouwd uit speciale lei dakhaken, standaard montagerails en de benodigde montagematerialen om de panelen op de rail te bevestigen.

Hier wordt gebruik gemaakt van dezelfde materialen als bij bitumen daken. De panelen kunnen evenwijdig aan de muur bevestigd worden.

 
Energierekening fors hoger sinds 2004

Geschreven door Bron: AD. Gepost in Energieberichten

De stroomrekening is ondanks de vrijgave van de energiemarkt in 2004 sindsdien alleen maar gestegen. Een gewoon gezin met twee kinderen betaalt ruim 500 euro meer aan gas en licht dan zeven jaar geleden. Dat blijkt uit onderzoek van energievergelijker Gaslicht.com.

Oorzaak van de stijging zijn de hogere olie- en gasprijzen, maar ook de gestegen energiebelasting, meldt het AD. Door de duurdere fossiele brandstoffen ligt de stroomrekening van een gemiddeld gezin 350 euro hoger dan zeven jaar terug. De energiebelasting en BTW stegen van jaarlijks gemiddeld 363 euro in 2004 naar 440 euro nu, 21 procent meer.

Al met al ging de totale energierekening (stroom, gas, belasting, leverings- en transportkosten) omhoog van 1409 euro in 2004 naar ruim 1915 euro nu: 506 euro of 36 procentpunt meer.

Volgens Erik Smith van Gaslicht.com heeft de overheid slim geprofiteerd van de duurdere brandstoffen. 'De energiebelasting is mee verhoogd met de olie- en gasprijzen. De inkomsten voor de schatkist zijn zo flink gestegen.' Inmiddels gaat ruim een derde van de stroomrekening naar de overheid.

 

9 jaar EnergieAnders EnergieAnders - zonnepanelen - zonneboilers - warmtepompen - accusystemen - laadpalen - energieadvies Zonnekeur Installateur  BuyRely beeldmerk   KvINL beeldmerk klein
EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen   EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen    Sunpower Authorized Partner   IBC Solar Winaico Panasonic HIT
  EnergieAnders levert SMA omvormers en monitoring EnergieAnders levert Fronius omvormers en monitoring   EnergieAnders levert Solaredge omvormers en optimizers  
viessmann beeldmerk ClimaLevel verwarming powered by EnergieAnders

EnergieAnders B.V.  -  Tilburg - 's-Hertogenbosch - Oostkapelle - Papendrecht  -  KvK: 57943141  -  tel. 085 877 1822  -  info@energieanders.nl