login

uw bestellingen     contact     over ons  

4 Oplossingen voor Monitoring van Enecsys Zonnestroominstallaties

Geschreven door Harm Kiewit. Gepost in Omvormers

Enecsys micro-omvormers zijn robuust en bieden met hun monitoring per 1 of 2 zonnepanelen een compacte, betrouwbare oplossing. Helaas is Enecsys failliet. Hierdoor zijn alle productgaranties vervallen. Niet alleen zijn er dus geen nieuwe producten meer verkrijgbaar. De monitoring site van Enecsys is inmiddels ook stopgezet. Dit betekent dat het niet meer mogelijk is om de opbrengst van de zonnestroominstallaties met Enecsys omvormers uit te lezen.
Meestal wordt de opbrengst nog wel netjes in de Enecsys gateway opgeslagen. De gateway moet echter uitgelezen kunnen worden en hierin ligt een uitdaging die door verschillende partijen met succes is aangepakt.
EnergieAnders heeft inmiddels enige ervaring opgedaan met alternatieve monitoring oplossingen voor Enecsys en wij kunnen dan ook enkele hiervan, zowel gratis als betaalde, aanbevelen. We zetten hier vier oplossingen op een rijtje.

enecsys-monitor

Omvormers

Geschreven door Harm Kiewit. Gepost in Omvormers

EnergieAnders levert een ruime keuze aan merken en typen omvormers van Europse en niet-Europese makelij. Hiermee zijn wij in staat zijn u het best passende systeemontwerp aan te bieden dat het beste bij uw situatie past. Alle onze omvormers zijn van topkwaliteit en worden geleverd met bijbehorende stekkers en bekabeling. Monitoring is in veel gevallen standaard en soms als optie bij een omvormer leverbaar.

 

Een ruime keuze aan omvormers
Wij leveren drie typen omvormers: stringomvormers, micro-omvormers en omvormers met optimizers. Elk type heeft zo zijn voor- en nadelen. Wij bepalen samen met u wat de beste oplossing is in uw situatie.

 

Een greep uit onze typen en merken:

 
EnergieAnders Sinds 2009 EnergieAnders - zonnepanelen - zonneboilers - warmtepompen - accusystemen - laadpalen - energieadvies Zonnekeur Installateur      
EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen   EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen    Sunpower Authorized Partner   IBC Solar    
  EnergieAnders levert SMA omvormers en monitoring     EnergieAnders levert Solaredge omvormers en optimizers  
viessmann beeldmerk ClimaLevel verwarming powered by EnergieAnders

EnergieAnders B.V.  -  Tilburg - 's-Hertogenbosch - Oostkapelle - Papendrecht  -  KvK: 57943141  -  tel. 085 877 1822  -  info@energieanders.nl