login

uw bestellingen     contact     over ons  

7 invloedsfactoren op de opbrengst van zonnepanelen

Geschreven door Harm Kiewit. Gepost in Zonnepanelen

"Wat levert een zonnepaneel op?"

Deze vraag krijgen we regelmatig. Het is voor veel mensen niet duidelijk wat een zonnepaneel van een bepaald opgegeven vermogen aan energie oplevert. Het lijkt een eenvoudige vraag.
De vraag is echter niet zomaar te beantwoorden. Er zijn veel verschillende factoren die de opbrengst van een zonnestroominstallatie bepalen. De belangrijkste 7 factoren die de opbrengst van uw zonnepanelen bepalen, heb ik voor u op een rijtje gezet.

 1. Richting
 2. Hoek
 3. Locatie
 4. Zonnecel
 5. Temperatuur
 6. Componenten
 7. Productie

        

 Windroos-EnergieAnders 250px

Zonnepanelen EnergieAnders

Geschreven door Ron de Waard. Gepost in Zonnepanelen

EnergieAnders levert een ruime keuze aan top-merken en verschillende types zonnepanelen. Hiermee zijn wij altijd in staat om samen met u voor uw situatie de best passende oplossing te kiezen!

Sunpower beeldmerk wit IBC Solar Beeldmerk Viessmann Beeldmerk
Solarwatt Premium partner 2015 SolarFrontier  TrinaSolar - Smart Energy Together JA Solar
SOLARWATT Winaico - Power to Perform

 

 

Monitoring en beheer

Geschreven door Ron de Waard. Gepost in Zonnepanelen

Optioneel levert EnergieAnders bij een ZonPV systeem uitgerust met SMA het sunnybeam monitor systeem. Dit fraai uitziend kastje geeft op grafische wijze aan wat uw systeem presteert. Grotere systemen stellen vaak andere eisen aan monitoring en beheer, waarvoor een heel scala aan oplossingen beschikbaar is, veelal via de web-browser te besturen en te monitoren.

Kostal omvormers zijn standaard uitgerust met web based monitoring, tegen een geringe meerprijs verzorgen wij de aansluiting op uw netwerk.

 

Zonnepanelen inleiding

Geschreven door Ron de Waard. Gepost in Zonnepanelen

EnergieAnders maakt gebruik van gerenommeerde merken uit de solar branche, varierend van een klein stopcontact systeem tot en met systemen die bedrijfshallen en boerenschuren bedekken. Een van de leveranciers is IBC-Solar, een van de grootste solar bedrijven in Duitsland en met meer dan 28 jaar ervaring op het gebied van ZonPV.

 

Trianel

Geschreven door Ron de Waard. Gepost in Zonnepanelen

In de zomer, als de zon schijnt, produceren uw panelen meer energie dan u op dat moment gebruikt. Dit overschot levert u terug aan het netwerk zodat de energie niet verloren gaat. Als de jaarlijkse teruglevering lager is dan 100.000 kWh dan wordt uw teruggeleverde energie in mindering gebracht op uw verbruik. Dit heet salderen. Voor het gedeelte dat u kunt salderen krijgt u een tarief dat gelijk is aan de prijs die u op een later tijdstip betaalt voor de afname van energie (inclusief energiebelasting). Wat u precies moet doen om te kunnen salderen leest u hierleest u hier.

Trainel heeft de ultieme doelstelling uiteindelijk alle klanten energie neutraal worden. Dat betekent dat u, op jaarbasis, net zoveel energie verbruikt als dat u opwekt. Wij nemen de overtollige energie daarom graag van u af als u meer opwekt dan u verbruikt. Heeft u niet genoeg panelen om uw verbruik zelf op te wekken? Dan leveren we u het resterende deel met een extra korting die alleen geldt voor klanten met zonnepanelen.

 

Welkom bij EnergieAnders

Geschreven door Ron de Waard. Gepost in Zonnepanelen

Welkom op de website van EnergieAnders, het bedrijf dat U een 1-stop-shop aanbiedt op het gebied van energie management met behulp van zonne-energie. Waar moet U hierbij zoal aan denken?

 1. Aanvragen van subsidies (SDE, EIA)
 2. Ontwerp van Zon-PV systemen
 3. Kleinschalige biovergisting
 4. Samenstellen van de juiste combinatie van besparen en opwekken
 5. Montage en Installatie
 6. Afhandeling met netbeheerders en certificerings instanties
 7. Monitoring en Beheer
 8. Informeren m.b.t. financieringen en verzekeringen

Wij bieden U compleet funktionerende systemen die turnkey worden opgeleverd, waarbij kwaliteit en veiligheid voorop staat zonder het economische aspect uit het oog te verliezen.

 

Zonnepanelen niet gevaarlijk bij brand

Geschreven door Bron: Uneto-VNI. Gepost in Zonnepanelen

 

 

UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel, geeft aan dat brandweerlieden bij het blussen van zonnepanelen geen enkel reëel gevaar lopen op elektrocutie. Hiermee reageert de installateursvereniging op een uitspraak van het Nederlands Instituut voor Fysieke Veiligheid (NIFV). Het NIFV beweerde dat brandweerlieden een fatale schok kunnen oplopen bij het blussen van een beschadigd zonnepaneel.

SDE+ 2017

Geschreven door Ron de Waard. Gepost in Zonnepanelen

SDE+ staat voor Stimulering Duurzame EnergieproductieStimulering Duurzame Energieproductie.

De SDE kan 2x per jaar worden aangevraagd, de eerstvolgende subsidieronde is per 7 maart a.s. en bestaat voor zonnepanelen (ZonPV) uit 3 fasen, namelijk:

Inschrijfdatum maximum fasebedrag
 fase 1:   7 maart  9 ct / kWh
 fase 2: 13 maart  11 ct / kWh
 fase 3: 20 maart  13 ct / kWh

De SDE is een soort veiling, degene die het eerst/goedkoopst inschrijft heeft de grootste kans op subsidie. Met een totaalbedrag van 6 miljard voor deze ronde maakt u met fase 2 een goede kans en mogelijk zelfs in fase 3.

Uitgaande van een toegekende subsidie in fase 2 is het fase bedrag 11 ct voor elke zelf geproduceerde kWh. Het fase bedrag bestaat uit 2 componenten

 1. het basisbedrag dat u anders voor uw kWh levering betaalt of anders het bedrag dat u van uw leverancier ontvangt als u deze teruglevert.
 2. het subsidiebedrag dat de overheid per kWh uitkeert.

Samen vormen a. en b. het maximale fase bedrag, dus 11ct/kWh voor fase 2. De genoemde bedragen worden door de overheid vastgesteld en zijn onafhankelijk van wat u feitelijk met uw energiemaatschappij afspreekt. Maak hierover dus goede afspraken.

Wanneer kom ik in aanmerking voor SDE+?

 • SDE+ mag alleen op een grootverbruikersaansluiting (dus zwaarder dan 3x80A); anders biedt de EIA EIA fiscale aftrekmogelijkheden
 • Voor zonnepanelen geldt een minimum grootte van 15.000 Wp, dit zijn ongeveer 60 zonnepanelen
 • Vanaf 500.000 Wp is een haalbaarheidsstudie verplicht.
 • En u moet over een geschikte locatie beschikken waar de zonnepanelen op passen, dit mag een dak of ook een open veld zijn. Voor een open veld is een vergunning nodig. Op een dak kunt u vergunningsvrij een zonnestroominstallatie aan laten leggen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

 • Advisering over ZonPV. Wat levert het u op financieel maar bv. ook imago
 • Ontwerp en installatie van ZonPV installatie, toegespitst op uw situatie
 • Ontzorging van de subsidie aanvraag en alle zaken die daarbij komen kijken, zoals

Interessant?

Neem contact met ons op, 085 - 877 1822 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan maken we een afspraak voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek.

8 jaar EnergieAnders klein EnergieAnders - zonnepanelen - zonneboilers - warmtepompen - accusystemen - laadpalen - energieadvies Zonnekeur Installateur  BuyRely beeldmerk   KvINL beeldmerk klein
EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen   EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen    Sunpower Authorized Partner   IBC Solar Winaico Avancis beeldmerk klein
  EnergieAnders levert SMA omvormers en monitoring EnergieAnders levert Fronius omvormers en monitoring EnergieAnders levert Stecagrid omvormers EnergieAnders levert Solaredge omvormers en optimizers  
viessmann beeldmerk ClimaLevel verwarming powered by EnergieAnders

EnergieAnders B.V.  -  Tilburg - 's-Hertogenbosch - Oostkapelle - Papendrecht  -  KvK: 57943141  -  tel. 085 877 1822  -  aanvraag@energieanders.nl