login

uw bestellingen     contact     over ons  

7 invloedsfactoren op de opbrengst van zonnepanelen

Geschreven door Harm Kiewit. Gepost in Zonnepanelen

"Wat levert een zonnepaneel op?"

Deze vraag krijgen we regelmatig. Het is voor veel mensen niet duidelijk wat een zonnepaneel van een bepaald opgegeven vermogen aan energie oplevert. Het lijkt een eenvoudige vraag.
De vraag is echter niet zomaar te beantwoorden. Er zijn veel verschillende factoren die de opbrengst van een zonnestroominstallatie bepalen. De belangrijkste 7 factoren die de opbrengst van uw zonnepanelen bepalen, heb ik voor u op een rijtje gezet.

 1. Richting
 2. Hoek
 3. Locatie
 4. Zonnecel
 5. Temperatuur
 6. Componenten
 7. Productie

        

 Windroos-EnergieAnders 250px

Monitoring en beheer

Geschreven door Ron de Waard. Gepost in Zonnepanelen

Optioneel levert EnergieAnders bij een ZonPV systeem uitgerust met SMA het sunnybeam monitor systeem. Dit fraai uitziende kastje geeft op grafische wijze aan wat uw systeem presteert. Grotere systemen stellen vaak andere eisen aan monitoring en beheer, waarvoor een heel scala aan oplossingen beschikbaar is, veelal via de web-browser te besturen en te monitoren.

Kostal omvormers zijn standaard uitgerust met web based monitoring, tegen een geringe meerprijs verzorgen wij de aansluiting op uw netwerk.

 

Zonnepanelen inleiding

Geschreven door Ron de Waard. Gepost in Zonnepanelen

EnergieAnders maakt gebruik van gerenommeerde merken uit de solar branche, variërend van een klein stopcontact systeem tot en met systemen die bedrijfshallen en boerenschuren bedekken. Een van de leveranciers is IBC-Solar, een van de grootste solar bedrijven in Duitsland en met meer dan 28 jaar ervaring op het gebied van ZonPV.

 

Trianel

Geschreven door Ron de Waard. Gepost in Zonnepanelen

In de zomer, als de zon schijnt, produceren uw panelen meer energie dan u op dat moment gebruikt. Dit overschot levert u terug aan het netwerk zodat de energie niet verloren gaat. Als de jaarlijkse teruglevering lager is dan 100.000 kWh dan wordt uw teruggeleverde energie in mindering gebracht op uw verbruik. Dit heet salderen. Voor het gedeelte dat u kunt salderen krijgt u een tarief dat gelijk is aan de prijs die u op een later tijdstip betaalt voor de afname van energie (inclusief energiebelasting). Wat u precies moet doen om te kunnen salderen leest u hierleest u hier.

Trainel heeft de ultieme doelstelling om uiteindelijk alle klanten energie neutraal te laten worden. Dat betekent dat u, op jaarbasis, net zoveel energie verbruikt als dat u opwekt. Wij nemen de overtollige energie daarom graag van u af als u meer opwekt dan u verbruikt. Heeft u niet genoeg panelen om uw verbruik zelf op te wekken? Dan leveren we u het resterende deel met een extra korting die alleen geldt voor klanten met zonnepanelen.

 

Welkom bij EnergieAnders

Geschreven door Ron de Waard. Gepost in Zonnepanelen

Welkom op de website van EnergieAnders, het bedrijf dat U een 1-stop-shop aanbiedt op het gebied van energie management met behulp van zonne-energie. Waar moet U hierbij zoal aan denken?

 1. Aanvragen van subsidies (SDE, EIA)
 2. Ontwerp van Zon-PV systemen
 3. Kleinschalige biovergisting
 4. Samenstellen van de juiste combinatie van besparen en opwekken
 5. Montage en Installatie
 6. Afhandeling met netbeheerders en certificerings instanties
 7. Monitoring en Beheer
 8. Informeren m.b.t. financieringen en verzekeringen

Wij bieden U compleet funktionerende systemen die turnkey worden opgeleverd, waarbij kwaliteit en veiligheid voorop staat zonder het economische aspect uit het oog te verliezen.

 

Zonnepanelen niet gevaarlijk bij brand

Geschreven door Bron: Uneto-VNI. Gepost in Zonnepanelen

 

 

UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel, geeft aan dat brandweerlieden bij het blussen van zonnepanelen geen enkel reëel gevaar lopen op elektrocutie. Hiermee reageert de installateursvereniging op een uitspraak van het Nederlands Instituut voor Fysieke Veiligheid (NIFV). Het NIFV beweerde dat brandweerlieden een fatale schok kunnen oplopen bij het blussen van een beschadigd zonnepaneel.

SDE+ 2018

Geschreven door Ron de Waard. Gepost in Zonnepanelen

SDE+ staat voor Stimulering Duurzame EnergieproductieStimulering Duurzame Energieproductie.

De SDE+ kan 2 keer per jaar worden aangevraagd. De eerstvolgende subsidieronde opent op 13 maart 2018, 9:00 uur en sluit op 5 april 2018 om 17:00 uur. Ook in 2018 is er een tweede ronde later in het jaar. Iedere ronde bestaat uit 3 fases, namelijk:

Inschrijfdatum maximum fasebedrag
 fase 1: 13 maart 09:00 uur  9 ct / kWh
 fase 2: 19 maart 17:00 uur  11 ct / kWh
 fase 3: 26 maart 17:00 uur  13 ct / kWh

De SDE+ is een soort veiling, degene die het eerst/goedkoopst inschrijft heeft de grootste kans op subsidie. Met een totaalbedrag van 6 miljard voor deze voorjaarsronde in 2018voorjaarsronde in 2018 maakt u met fase 1 en 2 een goede kans en mogelijk zelfs in fase 3.

EnergieAnders helpt u graag met de voorbereidingen voor een aanvraag en met de subsidieaanvraag zelf.

EnergieAnders Sinds 2009 EnergieAnders - zonnepanelen - zonneboilers - warmtepompen - accusystemen - laadpalen - energieadvies Zonnekeur Installateur      
EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen   EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen    Sunpower Authorized Partner   IBC Solar    
  EnergieAnders levert SMA omvormers en monitoring     EnergieAnders levert Solaredge omvormers en optimizers  
viessmann beeldmerk ClimaLevel verwarming powered by EnergieAnders

EnergieAnders B.V.  -  Tilburg - 's-Hertogenbosch - Oostkapelle - Papendrecht  -  KvK: 57943141  -  tel. 085 877 1822  -  info@energieanders.nl