Kleine VrijeVeldOpstelling van Zonnepanelen

Geschreven door Harm Kiewit. Gepost in EnergieAnders

Er komen steeds meer grote zonneparken in Nederland. Deze hebben vaak duizenden zonnepanelen op speciale montageframes. Vanwege de stabiliteit en windgevoeligheid zijn hiervoor forse betonnen funderingen nodig. Als u privé zonnepanelen wilt plaatsen in de tuin, kunt u ook kiezen voor een eenvoudiger oplossing:

 Een platdaksysteem leent zich ook goed voor het plaatsen van zonnepanelen op de grond. Eventueel kunt u de zonnepanelen zelfs in een verdiepte bak plaatsen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

 Voor een zonnestroominstallatie buiten, in uw tuin, moet u wel rekening houden met graafwerk. Er zullen tenminste stroomkabels vanuit de zonnepanelen naar uw meterkast worden aangelegd. Of het om wisselstroomkabels of gelijkstroomkabels gaat, die worden ingegraven, hangt af van het merk en type omvormer dat wordt gebruikt. Omvormers van EnergieAnders kunnen standaard ook buiten worden geplaatst. Wij leveren AC-grondkabels van voldoende dikte om energieverlies (stroomtransport door de kabels) zo veel mogelijk te vermijden.
De omvormer sluiten wij ook aan op internet, dus normaal gesproken wordt ook een netwerkkabel ingegraven.

Voor meer informatie kunt u contactcontact met ons opnemen.