login

uw bestellingen     contact     over ons  

Zonnepanelen op schuin Dak

Geschreven door Harm Kiewit. Gepost in EnergieAnders

U heeft een schuin dak en vraagt zich af of het geschikt is voor zonnepanelen?

het antwoord is: meestal wel.

Zonnepanelen op een schuin dak vergen wel specifieke voorbereiding. Het montagemateriaal zit vast aan het dak en mag niet wegwaaien bij de eerste de beste windvlaag of storm. Om wegwaaien te voorkomen, wordt een zonnestroominstallatie vastgeschroefd of met haken aan de panlatten bevestigd. Aandachtspunten zijn de toegestane dakbelasting en vooral de vlakheid van het dak. Veel schuine daken blijken doorgezakt. Dit valt met bijvoorbeeld dakpannen niet zo heel erg op, maar nadat zonnepanelen zijn geplaatst, wordt elk hoogteverschil duidelijk zichtbaar.

Soorten montagemateriaal

Op een schuin dak kunnen zonnepanelen landscape en portrait worden geplaatst. Welke oriƫntatie gekozen wordt, is afhankelijk van de beschikbare ruimte op het dak, eventuele obstakels en de te produceren hoeveelheid zonnestroom. Ook het type dak heeft enige invloed op de oriƫntatie van de zonnepanelen. Op een pannendak kan vrijelijk worden gekozen, maar op een stalen dak is landscape montage meestal de meest economische. De hoeveelheid en het type montagemateriaal is ook afhankelijk van de te verwachten windbelasting.

Wij geven u graag advies over de mogelijkheden: adviesgesprek inplannen.

Advies over de optimale opstelling van de zonnestroominstallatie

Op een schuin dak staan vaak obstakels, zoals schoorsteentjes, antennes en dakkapellen. Deze veroorzaken schaduw. Ook kunnen er hogere gebouwen of hoge bomen in de buurt staan die schaduw veroorzaken. Het ontwerpen van een zonnestroominstallatie is dan een ingewikkeld proces. In eerste instantie worden schaduwbronnen zo veel mogelijk vermeden, maar soms is het niet mogelijk om schaduw op zonnepanelen helemaal te voorkomen. Met speciale 3D-software kan woprden berekend wat de optimale opstelling is: met zo min mogelijk zonnepanelen een zo groot mogelijke hoeveelheid zonnestroom produceren.

Onderzoeken van een bestaande zonnestroominstallatie

Heeft u al een zonnestroominstallatie op een schuin dak, maar bent u er niet zeker van dat hij goed werkt? Een onderzoek en eventueel certificering van uw installatie is mogelijk bij EnergieAnders. Zoals we een nieuwe zonnestroominstallatie ontwerpen, kunnen wij ook een bestaande zonnestroominstallatie controleren en narekenen. Wij bepalen voor u de stand van zaken met betrekking tot ontwerp, te verwachten opbrengst en wat de zonnestroominstallatie werkelijk produceert. Onze adviseurs hebben al honderden installaties gekeurd.
Als er iets mis is met de installatie, helpen wij u met het oplossen van de problemen. Binnen de garantietermijn van de montage kan dit vaak gratis. En als uw oorspronkelijke installateur niet meer beschikbaar is, helpt EnergieAnders u de installatie te verbeteren.

Wij helpen u graag met uw huidige zonnestroominstallatie : adviesgesprek inplannen.

Project 0372 Lienden 3180Wp JASolar265Black SolarEdge

 

EnergieAnders Sinds 2009 EnergieAnders - zonnepanelen - zonneboilers - warmtepompen - accusystemen - laadpalen - energieadvies Zonnekeur Installateur      
EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen   EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen    Sunpower Authorized Partner   IBC Solar    
  EnergieAnders levert SMA omvormers en monitoring     EnergieAnders levert Solaredge omvormers en optimizers  
viessmann beeldmerk ClimaLevel verwarming powered by EnergieAnders

EnergieAnders B.V.  -  Tilburg - 's-Hertogenbosch - Oostkapelle - Papendrecht  -  KvK: 57943141  -  tel. 085 877 1822  -  info@energieanders.nl