login

uw bestellingen     contact     over ons  

  • In dak ge├»ntegreerde Zonnepanelen, gehele Dak
  • In dak ge├»ntegreerde Zonnepanelen
  • Advies en Renovatie van Zonnepanelen en Zonnestroominstallaties
  • Zonnepanelen op plat Dak
  • Zonnepanelen op schuin Dak
  • Zonnepanelen voor Bedrijven

BTW-vrij Zonnepanelen kopen

Geschreven door Harm Kiewit. Gepost in Financieel-juridisch

I love BTW teruggave Particulieren kunnen sinds 20 juni 2013 hun zonnestroominstallatie aanschaffen en de betaalde BTW van de belastingdienst terug krijgen. Na een uitspraak van de Hoge Raad op 15 december 2017 kunnen particulieren die vanaf 1 januari 2012 zonnepanelen hebben gekocht, ook een aanvraag indienen! Dit kan iedere particulier natuurlijk zelf aanvragen de belastingdienst. Het is ook mogelijk om de BTW-teruggave door de ervaren BTW-jurist van EnergieAnders te laten regelen.

Sinds een uitspraak van het Europese Hof op 20 juni 2013, kan iedere particulier in de Europese Unie een BTW-teruggave aanvragen bij de belastingdienst. Sinds de uitspraak van de Hoge Raad op 15 december 2017 kan iedere particulier deze aanvraag doen voor zonnestroominstallaties die op en vanaf 1 januari 2012 zijn aangeschaft.
Je moet je dan bij de belastingdienst aanmelden als energiebedrijf. De investering in het zonnestroomsysteem geldt als een bedrijfsinvestering en over deze inkoop kan de BTW worden teruggevraagd. Hier staat natuurlijk tegenover dat je als bedrijf BTW afdraagt over je verkoop. Dit wordt door de belastingdienst in de vorm van een forfaitair bedrag direct van de BTW-teruggave ingehouden.
In Nederland geldt echter nog een andere wet: die voor kleine ondernemers. Als de verkoop van je bedrijf laag genoeg blijft, zodat de af te dragen BTW minder is dan ongeveer 1883 euro, geldt een vrijstelling voor die BTW-afdracht.
In de praktijk zal geen enkele particulier zo veel BTW moeten afdragen op de zonnestroomproductie!

EnergieAnders kan de BTW-teruggave voor u regelen. U wordt dan geheel ontzorgd door onze BTW-jurist.
Dit kan zelfs voor installaties die al eerder dan vandaag, maar wel op of na 20 juni 2013 aangeschaft zijn.

Onze BTW-jurist kan nu ook een aanvraag voor BTW-teruggave voor u indienen op zonnestroominstallaties die vanaf 1 januari 2012 zijn aangeschaft. De kans van slagen achten wij zeer groot. Het betreft echter geen no-cure-no-pay.
Voor installaties uit 2012 moet uw verzoek om teruggaaf uiterlijk 31 december 2017 zijn ingediend bij de belastingdienst. Dit komt door de algemene verjaringstermijn van 5 jaar voor belastingzaken. Verzoeken die later worden ingediend zijn verjaard en worden niet door de belastingdienst uitbetaald.

Heeft u naar aanleiding van dit arikel vragen? U kunt altijd telefonisch of schriftelijk contact met ons opnemen: 085 877 1822.

lees ook: in 5 stappen BTW terugvragen op je zonne-energiesysteem

Tags: zonnepanelen zonne-energie BTW belastingdienst zonnestroom

EnergieAnders Sinds 2009 EnergieAnders - zonnepanelen - zonneboilers - warmtepompen - accusystemen - laadpalen - energieadvies Zonnekeur Installateur      
EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen   EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen    Sunpower Authorized Partner   IBC Solar    
  EnergieAnders levert SMA omvormers en monitoring     EnergieAnders levert Solaredge omvormers en optimizers  
viessmann beeldmerk ClimaLevel verwarming powered by EnergieAnders

EnergieAnders B.V.  -  Tilburg - 's-Hertogenbosch - Oostkapelle - Papendrecht  -  KvK: 57943141  -  tel. 085 877 1822  -  info@energieanders.nl