login

uw bestellingen     contact     over ons  

Levert een PV-Systeem nog stroom als er stroomuitval is?

Geschreven door Ron de Waard. Gepost in Energieberichten

Zonder extra maatregelen is het antwoord op deze vraag: neen.
Als de spanning van het net valt door een storing of expres eraf wordt gehaald omdat er onderhoud wordt gepleegd door uw netbeheerder, schakelt de omvormer uit. Een PV-systeem levert alleen stroom als er spanning staat op de AC-kant (wisselstroomkant) van het systeem. Dit uitschakelen gebeurt automatisch. Daar hoeft u niets voor te doen. Het is ook voorgeschreven gedrag van uw installatie.
Bij een storing op het net of bij regulier onderhoud, moet uw netbeheerder ervan uit kunnen gaan dat er geen spanning meer op het net staat. Dus dat er ook geen spanning vanuit zonnepanelen staat op de elektriciteitskabels in de straat of wijk. Een onderhoudsmonteur of elektricien van uw netbeheerder dient natuurlijk veilig te kunnen werken.
Zodra de netspanning door uw netbeheerder weer wordt hersteld (en de zon schijnt), zal uw installatie met zonnepanelen weer opstarten.

Er zijn backupsystemen beschikbaar die wel een continue levering mogelijk maken. Deze accusystemen worden buiten Nederland steeds vaker toegepast. Het voordeel is dat de accu's door de zonnepaneleninstallatie worden opgeladen als u meer produceert dan dat u verbruikt. Als de zon onder gaat, schakelt u automatisch over op het accusysteem en gebruikt u de stroom uit die accu's. Als de accu's leeg zijn, schakelt het systeem automatisch over op stroomaanvoer uit het openbare stroomnet.

Er zijn ook systemen die volledig zelfstandig werken, die dus niet op het openbare stroomnet zijn aangesloten. Ook deze systemen werken gewoonlijk met batterijen of accu's. Dit soort systemen zie je vaak op boten, campers en afgelegen gebouwen.

Systemen met batterijen of accu's zijn duurder dan systemen zonder. Het is dus meestal een financiële afweging die de aanschaf van een backupsysteem voorkomt. Zeker in Nederland, met het zeer kleine aantal storingen op het openbare net maakt dat er maar weinig accusystemen worden aangelegd.

EnergieAnders heeft ervaring met het plaatsen van zonnepanelen in combinatie met accusystemen.
Neemt contact met ons op voor een vrijblijvend advies!!

SDE+ 2017

Geschreven door Ron de Waard. Gepost in Zonnepanelen

SDE+ staat voor Stimulering Duurzame EnergieproductieStimulering Duurzame Energieproductie.

De SDE kan 2x per jaar worden aangevraagd, de eerstvolgende subsidieronde is per 7 maart a.s. en bestaat voor zonnepanelen (ZonPV) uit 3 fasen, namelijk:

Inschrijfdatum maximum fasebedrag
 fase 1:   7 maart  9 ct / kWh
 fase 2: 13 maart  11 ct / kWh
 fase 3: 20 maart  13 ct / kWh

De SDE is een soort veiling, degene die het eerst/goedkoopst inschrijft heeft de grootste kans op subsidie. Met een totaalbedrag van 6 miljard voor deze ronde maakt u met fase 2 een goede kans en mogelijk zelfs in fase 3.

Uitgaande van een toegekende subsidie in fase 2 is het fase bedrag 11 ct voor elke zelf geproduceerde kWh. Het fase bedrag bestaat uit 2 componenten

  1. het basisbedrag dat u anders voor uw kWh levering betaalt of anders het bedrag dat u van uw leverancier ontvangt als u deze teruglevert.
  2. het subsidiebedrag dat de overheid per kWh uitkeert.

Samen vormen a. en b. het maximale fase bedrag, dus 11ct/kWh voor fase 2. De genoemde bedragen worden door de overheid vastgesteld en zijn onafhankelijk van wat u feitelijk met uw energiemaatschappij afspreekt. Maak hierover dus goede afspraken.

Wanneer kom ik in aanmerking voor SDE+?

  • SDE+ mag alleen op een grootverbruikersaansluiting (dus zwaarder dan 3x80A); anders biedt de EIA EIA fiscale aftrekmogelijkheden
  • Voor zonnepanelen geldt een minimum grootte van 15.000 Wp, dit zijn ongeveer 60 zonnepanelen
  • Vanaf 500.000 Wp is een haalbaarheidsstudie verplicht.
  • En u moet over een geschikte locatie beschikken waar de zonnepanelen op passen, dit mag een dak of ook een open veld zijn. Voor een open veld is een vergunning nodig. Op een dak kunt u vergunningsvrij een zonnestroominstallatie aan laten leggen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

  • Advisering over ZonPV. Wat levert het u op financieel maar bv. ook imago
  • Ontwerp en installatie van ZonPV installatie, toegespitst op uw situatie
  • Ontzorging van de subsidie aanvraag en alle zaken die daarbij komen kijken, zoals

Interessant?

Neem contact met ons op, 085 - 877 1822 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan maken we een afspraak voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek.

In 5 stappen BTW terugvragen op je zonne-energiesysteem

Geschreven door Jan Willem van Rijnberk. Gepost in Financieel-juridisch

euro_geld_71877a.jpg

Het terugvragen van deze BTW werkt betrekkelijk eenvoudig, zodat u dat als consument met enige administratieve vaardigheid, dit ook goed zelf kunt doen. Het terugvragen van de BTW biedt u direct het voordeel dat u een besparing van tussen de 15 a 21% realiseert op de aanschaf van een zonne-energiesysteem. Een interessante mogelijkheid die uw investering nog aantrekkelijker maakt. Na de vragen die EnergieAnders hierover ontvangr, volgt daarom hier mijn extra uitleg over hoe u dit kunt doen.

8 jaar EnergieAnders klein EnergieAnders - zonnepanelen - zonneboilers - warmtepompen - accusystemen - laadpalen - energieadvies Zonnekeur Installateur  BuyRely beeldmerk   KvINL beeldmerk klein
EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen   EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen    Sunpower Authorized Partner   IBC Solar Winaico Avancis beeldmerk klein
  EnergieAnders levert SMA omvormers en monitoring EnergieAnders levert Fronius omvormers en monitoring EnergieAnders levert Stecagrid omvormers EnergieAnders levert Solaredge omvormers en optimizers  
viessmann beeldmerk ClimaLevel verwarming powered by EnergieAnders

EnergieAnders B.V.  -  Tilburg - 's-Hertogenbosch - Oostkapelle - Papendrecht  -  KvK: 57943141  -  tel. 085 877 1822  -  aanvraag@energieanders.nl