login

uw bestellingen     contact     over ons  

Niet zo zwarte zonnepanelen?

Geschreven door Harm Kiewit. Gepost in EnergieAnders

Zwarte zonnepanelen worden alleen maar gekocht vanwege de esthetiek. Tenminste, als het goed is. Dat een zonnepaneel zwart is, helpt namelijk niet mee om zonlicht efficiënt om te zetten in elektriciteit. In tegendeel zelfs. In de regel verliest een zwart zonnepaneel zo'n 5 Wp aan vermogen ten opzichte van de niet-zwarte variant. Op warme dagen worden dit soort zonnepanelen warmer dan hun niet-zwarte soortgenoten, waardoor nog meer vermogensverlies optreedt.
Om een zonnepaneel met hetzelfde vermogen te maken moeten betere zonnecellen worden gebruikt. Dit maakt het zonnepaneel duurder. Ook de zwarte coating maakt het zonnepaneel duurder. Daarnaast is een zwart frame en zijn zwarte montagematerialen nodig.
Sunpower X21 full black
Kortom: een zwart zonnepaneel is duurder en levert wat minder. Het ziet er echter wel heel mooi uit als het goed is. Helaas is dit niet altijd het geval, zoals bij meneer W. die ons belde met een treurig verhaal over slordig gemonteerde en niet zo zwarte zonnepanelen...

Hoe u kwaliteit van zonnepanelen kunt beoordelen - garantie

Geschreven door Harm Kiewit. Gepost in EnergieAnders

De keuze van een goed systeem en betrouwbare installateur is moeilijk. De meeste mensen kunnen offertes hoofdzakelijk op prijs beoordelen. Er zijn echter meer criteria die van belang zijn bij zonnepanelen, net als bij auto's. Een Prius of Ampera is immers goedkoper dan een Tesla of Fisker. Het prijsverschil tussen (elektrische) auto's wordt door de meeste mensen wel begrepen en het merk en type auto wordt meestal bewust gekozen. Prijs, kwaliteit en design gaan hand in hand. Zo ook bij zonnepanelen. EnergieAnders legt u in een serie artikelen uit waar u op moet letten bij de keuze van zonnepanelen. Hiermee kunt u het paneelaanbod van een installateur beter beoordelen. Gaat u eens kijken bij projecten die eerder (bij u in de buurt) zijn gerealiseerd en bepaal dan wat u wel en niet accepteert. Vandaag: garantievoorwaarden van zonnepanelen. Vermogensgarantie-25 jaar
Kwaliteit is een belangrijk besliscriterium en een van de redenen dat het Zonnekeur InstallateurZonnekeur Installateur certificaat een belangrijk is voor iedereen die zonnepanelen overweegt. Bij een Zonnekeur Installateur, zoals EnergieAnders weet je dat de mensen de juiste opleiding en diploma's hebben en dat kwaliteit hoog in het vaandel staat.

Meet mijn slimme meter verkeerd? Of zit mijn omvormer fout?

Geschreven door Harm Kiewit. Gepost in Zonnestroom

Veel mensen hebben een (zogenaamd) slimme meter die een telwerk heeft voor afame van stroom bij het energiebedrijf en een telwerk voor de eigen levering aan het energiebedrijf. Beide cijfers worden door het energiebedrijf gebruikt voor het salderen.
De teruglevering op het telwerk van de slimme meter loopt altijd achter bij de productiecijfers op de omvormer of die je via een live monitoringsysteem kunt aflezen.

Waarom loopt teruglevering altijd achter?
Meet mijn slimme meter verkeerd?
Of geeft mijn omvormer een te positief beeld van de zonnestroomproductie?

SMA omvormer en Draaistroommeter

Salderen van Elektriciteit

Geschreven door Harm Kiewit. Gepost in Zonnestroom

Salderen met zonnestroom

Vandaag kreeg ik een vraag van Paul over salderen van zonnestroom. "Dat is toch maximaal 5000 kWh?" "Dat heb ik gelezen op consuwijzer en dat is een site van de overheid, dus Harm ... hoe zit dat nou?"

Paul, de huidige wetgeving staat onbeperkt salderen toe.

De consuwijzer beschrijft hoofdzakelijk de wetgeving van voor 1 januari 2014 en ook een beetje die van nu. De teksten en voorbeelden zijn juist, maar in mijn optiek complex gesteld en daardoor ietwat misleidend. We leven nu immers na 1 januari 2014, dus het grootste deel van de uitleg op die site over salderen is nu niet meer van toepassing...

 

Visie

Geschreven door Ron de Waard. Gepost in Zonnestroom

Decentrale duurzame energieproductie die is geïnstalleerd en werkt op een dusdanig laag kostenniveau dat het economisch rendeert, zelfs zonder subsidie en waarbij het geheel als een “cradle to cradle” concept is opgezet.

De coöperatie heeft belang bij zuinig energie gebruik en zal daarom ook bij leden investeren in middelen hiervoor. De Coöperatie ontzorgt haar leden.Waarom duurzaam?

Geschreven door Ron de Waard. Gepost in Zonnestroom

Daar zijn vele redenen voor aan te voeren, maar welke het ook is, duurzame energie produktie is de enige manier voor toekomstige generaties om in hun energiebehoefte te voorzien. En waarom wachten tot onze kinderen het moeten oppakken terwijl de techniek al zover is dat we het overal kunnen toepassen en vaak ook nog op een economisch verantwoorde manier?

Waarom zonne-energie?

Geschreven door Ron de Waard. Gepost in Zonnestroom

Wist U dat de aarde per uur evenveel energie van de zon ontvangt als de gehele mensheid per jaar consumeert? Dan moeten we constateren dat we geen energie schaarste hebben, maar ‘slechts’ een probleem met het omzetten naar een voor ons bruikbare vorm.

 cartoon-tandberg-source-of-energy-k

Monitoring en beheer

Geschreven door Ron de Waard. Gepost in Zonnepanelen

Optioneel levert EnergieAnders bij een ZonPV systeem uitgerust met SMA het sunnybeam monitor systeem. Dit fraai uitziend kastje geeft op grafische wijze aan wat uw systeem presteert. Grotere systemen stellen vaak andere eisen aan monitoring en beheer, waarvoor een heel scala aan oplossingen beschikbaar is, veelal via de web-browser te besturen en te monitoren.

Kostal omvormers zijn standaard uitgerust met web based monitoring, tegen een geringe meerprijs verzorgen wij de aansluiting op uw netwerk.

 

Zonnepanelen inleiding

Geschreven door Ron de Waard. Gepost in Zonnepanelen

EnergieAnders maakt gebruik van gerenommeerde merken uit de solar branche, varierend van een klein stopcontact systeem tot en met systemen die bedrijfshallen en boerenschuren bedekken. Een van de leveranciers is IBC-Solar, een van de grootste solar bedrijven in Duitsland en met meer dan 28 jaar ervaring op het gebied van ZonPV.

 

Zonne Boiler

Geschreven door Harm Kiewit. Gepost in Zonnestroom

HP30_200 heatpipe

Zonneboiler

Een zonneboiler zet via een collector op het dak zonlicht om in warmte en verwarmt daarmee de vloeistof (een combinatie van water en antivries) die door leidingen in de zonnecollector loopt. Vervolgens loopt deze leiding terug naar de boiler waar hij de warmte weer afgeeft aan het water. De boiler verwarmt eventueel het water extra bij om de gewenste gebruiktstemperatuur te verkrijgen. Dit warme water kan vervolgens gebruikt worden om je huis te verwarmen of als warm tapwater dienen.

Door de eenvoud van het systeem (weinig onderhoud) en de relatief lage kosten, zijn zonneboilers enorm populair. Vooral in de mediterrane gebieden is de groei enorm, maar ook in Nederland is een zonneboiler interessant. Zelfs op een koude en zonnige winterdag levert de zonnecollector warm water. Bij zonneboilers kennen we twee systemen. Het open systeem welke je eigenlijk kunt vergelijken met een radiator op het dak waarlangs het water wordt gepompt. Dit systeem zie je met name in de warmere landen. In Nederland kennen wij over het algemeen het gesloten systeem die werkt met twee circuits en een pomp. In de zonnecollector zit een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. De pomp zorgt ervoor dat het systeem alleen ‘loopt’ als de zonnecollector energie kan leveren.

De ideale hoek van instraling is pal op het zuiden met hellingshoek tussen de 30 en 40 graden.

gradenzb gradenzb1  

 

  15 graden 30 graden 45 graden 60 graden 75 graden
westzuidwest 86% 88% 88% 84% 77%
zuidwest 93% 95% 95% 90% 84%
zuidzuidwest 97% 99% 99% 94% 87%
zuid 98% 100% 100% 95% 88%
zuidzuidoost 95% 97% 97% 92% 85%
zuidoost 91% 93% 93% 88% 82%
oostzuidoost 81% 83% 83% 79% 73%
plat dak 98% 100% 100% 95% 88%

 

Met de als maar stijgende energieprijzen is het uiterst interessant om nu te investeren in een duurzame oplossing.

Door rechstreekse inkoop vanaf de fabriek kunnen wij tegen zeer scherpe prijzen zonneboilers en bijbehorend materiaal leveren.
Wij leveren en installeren systemen op maat en DHZ pakketten.

Ga rechtstreeks naar de shop

 

9 jaar EnergieAnders EnergieAnders - zonnepanelen - zonneboilers - warmtepompen - accusystemen - laadpalen - energieadvies Zonnekeur Installateur  BuyRely beeldmerk   KvINL beeldmerk klein
EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen   EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen    Sunpower Authorized Partner   IBC Solar Winaico Panasonic HIT
  EnergieAnders levert SMA omvormers en monitoring EnergieAnders levert Fronius omvormers en monitoring   EnergieAnders levert Solaredge omvormers en optimizers  
viessmann beeldmerk ClimaLevel verwarming powered by EnergieAnders

EnergieAnders B.V.  -  Tilburg - 's-Hertogenbosch - Oostkapelle - Papendrecht  -  KvK: 57943141  -  tel. 085 877 1822  -  info@energieanders.nl