login

uw bestellingen     contact     over ons  

Omvormers

Geschreven door Harm Kiewit. Gepost in Omvormers

EnergieAnders levert een ruime keuze aan merken en typen omvormers van Europse en niet-Europese makelij. Hiermee zijn wij in staat zijn u het best passende systeemontwerp aan te bieden dat het beste bij uw situatie past. Alle onze omvormers zijn van topkwaliteit en worden geleverd met bijbehorende stekkers en bekabeling. Monitoring is in veel gevallen standaard en soms als optie bij een omvormer leverbaar.

 

Een ruime keuze aan omvormers
Wij leveren drie typen omvormers: stringomvormers, micro-omvormers en omvormers met optimizers. Elk type heeft zo zijn voor- en nadelen. Wij bepalen samen met u wat de beste oplossing is in uw situatie.

 

Een greep uit onze typen en merken:

 

In Memoriam - Jeroen Kemink

Geschreven door Harm Kiewit. Gepost in EnergieAnders

Jeroen Kemink was een van de medeoprichters van EnergieAnders. Wij herinneren ons Jeroen als een gedreven ondernemer en een man die vol strijdlust nieuwe uitdagingen aanging. Duurzaamheid in het algemeen en zonne-energie in het bijzonder waren zijn passie. Van 2009 tot 2013 is Jeroen een drijvende kracht binnen EnergieAnders geweest. Met zijn passie en werklust heeft Jeroen aan de basis gestaan van het succes van ons bedrijf.
Helaas heeft hij de strijd tegen een ziekte die vorig jaar werd gevonden, niet kunnen winnen...

Wij wensen zijn vrouw, kinderen, verdere familie en vrienden veel sterkte.

In uw gehele dak geïntegreerde zonnepanelen

Geschreven door Harm Kiewit. Gepost in EnergieAnders

De mooiste oplossing bij nieuwbouw en renovatie van uw dak is om het dak volledig met zonnepanelen te bedekken. Hiervoor zijn verschillende oplossingen leverbaar. In de basis zijn er 2 verschillen bij dit soort oplossingen:

  • De zonnepanelen worden op de waterdichte laag gemonteerd
  • De zonnepanelen vormen de waterdichte laag

De eerste oplossing, waarbij zonnepanelen op de waterdichte laag worden gemonteerd is meestal de eenvoudigste oplossing. Er zijn verschillende producten verkrijgbaar waarmee dit kan worden gerealiseerd. Het regenwater loopt over de zonnepanelen en dan via kieren tussen de zonnepanelen door op een waterdichte laag. Het water loopt dan via die waterdichte laag naar de afvoer. Afgezien van de eenvoudiger montage, is ook de koeling van de zonnepanelen beter geregeld dan bij de tweede oplossing. Lucht stroomt immers ook door de kieren tussen de zonnepanelen en kan de zonnepanelen hierdoor beter koelen.

De randen langs dakramen of andere obstakels kunnen met bijkleurende passtukken of verzaagde dunne zonnepanelen worden afgewerkt. Ook de buitenranden kunnen door ons met bijpassende hoekstukken worden afgewerkt, zodat het dak een volledig geïntegreerd zonnedak vormt.

Wij bespreken graag de verschillende opties met u: adviesgesprek inplannen.

Project 0360 Papendrecht BIPV 8840Wp Avancis130CIS

In uw dak geïntegreerde zonnepanelen

Geschreven door Harm Kiewit. Gepost in EnergieAnders

De mooiste oplossing om zonnepanelen op een bestaand of nieuw schuin dak te monteren is door ze op te nemen in het dakoppervlak. Hiervoor zijn verschillende oplossingen leverbaar. In de basis zijn er 2 verschillen bij dit soort oplossingen:

  • De zonnepanelen worden op een waterdichte laag gemonteerd
  • De zonnepanelen vormen de waterdichte laag

De eerste oplossing, waarbij zonnepanelen op een waterdichte laag worden gemonteerd, is meestal de eenvoudigste oplossing. Er zijn verschillende producten verkrijgbaar waarmee dit kan worden gerealiseerd. Het regenwater loopt over de zonnepanelen en dan via kieren tussen de zonnepanelen door op een waterdichte laag. Het water loopt dan via die waterdichte laag naar de onderliggende dakbedekking of direct naar de afvoer. Afgezien van de eenvoudiger montage, is ook de koeling van de zonnepanelen beter geregeld dan bij de tweede oplossing. Lucht stroomt immers ook door de kieren tussen de zonnepanelen en kan de zonnepanelen hierdoor beter koelen.

De randen rondom de zonnepanelen worden pas gemaakt op de bestaande dakbedekking, zoals dakpannen. Eventueel kan worden gewerkt met  bijkleurende passtukken of verzaagde dunny zonnepanelen.

Wij bespreken graag de verschillende opties met u: adviesgesprek inplannen.

Project 0375 s Hertogenbosch BIPV 3597Wp Sunpower X20 327

Advies en Renovatie van Zonnepanelen en Zonnestroominstallaties

Geschreven door Harm Kiewit. Gepost in EnergieAnders

U wilt een zonnestroominstallatie of heeft enige tijd geleden een zonnestroominstallatie aangeschaft en wilt graag advies over de werking? Of heeft u het gevoel dat uw installatie niet meer optimaal functioneert? Of heeft u behoefte aan een second opinion?
Wij geven u graag advies over de mogelijkheden: adviesgesprek inplannen.

Advies over een nieuwe zonnestroominstallatie

Het uitzoeken van een zonnestroominstallatie is een ingewikkeld proces. Er zijn vele tientallen merken verkrijgbaar en die merken hebben dan vaak ook nog verschillende types producten in de aanbieding. Hoe bepaal je of een product geschikt is voor uw situatie? EnergieAnders helpt u hier graag bij. Wilt u een onafhankelijke adviseur om aanbieders te vergelijken? Dat kunnen wij voor u doen. Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken: adviesgesprek inplannen.


Onderzoeken van een bestaande zonnestroominstallatie

Heeft u al een zonnestroominstallatie, maar bent u er niet zeker van dat hij goed werkt? Een onderzoek en eventueel certificering van uw installatie is mogelijk bij EnergieAnders. Wij bepalen voor u de stand van zaken met betrekking tot ontwerp, te verwachten opbrengst en wat de zonnestroominstallatie werkelijk produceert. Onze adviseurs hebben alle honderden installaties gekeurd.
Als er iets mis is met de installatie, helpen wij u met het oplossen van de problemen. Binnen de garantietermijn van de producten kan dit vaak gratis. En als uw oorspronkelijke installateur niet meer beschikbaar is, helpt EnergieANders u de problemen op te lossen.

Wij helpen u graag met uw huidige zonnestroominstallatie : adviesgesprek inplannen.

Project 0403 Esch 2760Wp OmvormerRenovatie van 1MPP naar SolarEdge 12MPP

Deze zonnepanelen waren aangesloten op een omvormer met 1 MPP-tracker. Doordat er nogal wat schaduw op de zonnepanelen valt en de zonnepanelen in drie richtingen (2 oriëntaties en 2 dakhoeken) zijn gemonteerd, kan deze omvormer geen goede opbrengst geven. De productie viel dus nogal tegen. Daarbij kwam dat de omvormer zichzelf nogal eens volledig herstartte en ook het geheugen wiste. Hierdoor kon met geen mogelijkheid worden bepaald wat de installatie nu eigenlijk produceerde.
EnergieAnders heeft merkonafhankelijke monitoring waarmee de opbrengst van een zonnestroominstallatie kan worden bepaald.
In dit voorbeeld is besloten om de omvormer te vervangen door een systeem met optimizers, zodat elk zonnepaneel een MPP-tracker kreeg. Nu wordt toch het maximaal haalbare uit deze opstelling van 12 zonnepanelen gehaald.

Zonnepanelen op plat Dak

Geschreven door Harm Kiewit. Gepost in EnergieAnders

U heeft een plat dak en vraagt zich af of het geschikt is voor zonnepanelen?

het antwoord is: meestal wel.

Zonnepanelen op een plat dak vergen wel specifieke voorbereiding. Het montagemateriaal staat los op het dak en mag niet wegwaaien bij de eerste de beste windvlaag of storm. Om wegwaaien te voorkomen, wordt een platdaksysteem verzwaard met ballast. Over het algemeen worden hiervoor betonnen stenen of tegels gebruikt. Een aandachtspunt is de toegestane dakbelasting: gemiddeld en piekbelasting.

Soorten montagemateriaal

Op een plat dak kunnen zonnepanelen landscape en portrait worden geplaatst. Om onderhoud - schoonmaken - tot een minimum te beperken, is de  minimale opstelhoek van de zonnepanelen 10 graden. Portrait geplaatste zonnepanelen steken daardoor meestal flink hoger boven het dak uit dan landscape geplaatste zonnepanelen en vangen dus ook veel meer wind. De hoeveelheid ballast is bij portrait geplaatste zonnepanelen meestal flink meer dan bij landscape geplaatste zonnepanelen.

Daarbij zijn er ook verschillen in de verbinding tussen zonnepanelen op een plat dak. Bij veel montagematerialen staan de zonnepanelen los van elkaar op het dak. Dit geeft veel vrijheid in plaatsing, maar vergt ballast per zonnepaneel. Er zijn ook geschakelde systemen, waarbij de zonnepanelen door het montagemateriaal aan elkaar gekoppeld zijn tot één groot systeem. De hoeveelheid ballast is hierdoor minimaal.
Wij geven u graag advies over de mogelijkheden: adviesgesprek inplannen.

Advies over de optimale opstelling van de zonnestroominstallatie

Op een plat dak staan vaak obstakels, zoals schoorsteentjes, antennes, luchtbehandelingsinstallaties en aico's. Deze veroorzaken schaduw. Ook kunnen er hogere gebouwen of hoge bomen in de buurt staan die schaduw veroorzaken. Het ontwerpen van een zonnestroominstallatie is dan een ingewikkeld proces. In eerste instantie worden schaduwbronnen zo veel mogelijk vermeden, maar soms is het niet mogelijk om schaduw op zonnepanelen helemaal te voorkomen. Met speciale 3D-software kan woprden berekend wat de optimale opstelling is: met zo min mogelijk zonnepanelen een zo groot mogelijke hoeveelheid zonnestroom produceren.

Onderzoeken van een bestaande zonnestroominstallatie

Heeft u al een zonnestroominstallatie op een plat dak, maar bent u er niet zeker van dat hij goed werkt? Een onderzoek en eventueel certificering van uw installatie is mogelijk bij EnergieAnders. Zoals we een nieuwe zonnestroominstallatie kunnen ontwerpen, kunnen wij ook een bestaande zonnestroominstallatie controleren en narekenen. Wij bepalen voor u de stand van zaken met betrekking tot ontwerp, te verwachten opbrengst en wat de zonnestroominstallatie werkelijk produceert. Onze adviseurs hebben al honderden installaties gekeurd.
Als er iets mis is met de installatie, helpen wij u met het oplossen van de problemen. Binnen de garantietermijn van de montage kan dit vaak gratis. En als uw oorspronkelijke installateur niet meer beschikbaar is, helpt EnergieAnders u installatie te verbeteren.

Wij helpen u graag met uw huidige zonnestroominstallatie : adviesgesprek inplannen.

Project 0370 Hintham 4655Wp ETSolar245 FlatfixFusion

 

Zonnepanelen op schuin Dak

Geschreven door Harm Kiewit. Gepost in EnergieAnders

U heeft een schuin dak en vraagt zich af of het geschikt is voor zonnepanelen?

het antwoord is: meestal wel.

Zonnepanelen op een schuin dak vergen wel specifieke voorbereiding. Het montagemateriaal zit vast aan het dak en mag niet wegwaaien bij de eerste de beste windvlaag of storm. Om wegwaaien te voorkomen, wordt een zonnestroominstallatie vastgeschroefd of met haken aan de panlatten bevestigd. Aandachtspunten zijn de toegestane dakbelasting en vooral de vlakheid van het dak. Veel schuine daken blijken doorgezakt. Dit valt met bijvoorbeeld dakpannen niet zo heel erg op, maar nadat zonnepanelen zijn geplaatst, wordt elk hoogteverschil duidelijk zichtbaar.

Soorten montagemateriaal

Op een schuin dak kunnen zonnepanelen landscape en portrait worden geplaatst. Welke oriëntatie gekozen wordt, is afhankelijk van de beschikbare ruimte op het dak, eventuele obstakels en de te produceren hoeveelheid zonnestroom. Ook het type dak heeft enige invloed op de oriëntatie van de zonnepanelen. Op een pannendak kan vrijelijk worden gekozen, maar op een stalen dak is landscape montage meestal de meest economische. De hoeveelheid en het type montagemateriaal is ook afhankelijk van de te verwachten windbelasting.

Wij geven u graag advies over de mogelijkheden: adviesgesprek inplannen.

Advies over de optimale opstelling van de zonnestroominstallatie

Op een schuin dak staan vaak obstakels, zoals schoorsteentjes, antennes en dakkapellen. Deze veroorzaken schaduw. Ook kunnen er hogere gebouwen of hoge bomen in de buurt staan die schaduw veroorzaken. Het ontwerpen van een zonnestroominstallatie is dan een ingewikkeld proces. In eerste instantie worden schaduwbronnen zo veel mogelijk vermeden, maar soms is het niet mogelijk om schaduw op zonnepanelen helemaal te voorkomen. Met speciale 3D-software kan woprden berekend wat de optimale opstelling is: met zo min mogelijk zonnepanelen een zo groot mogelijke hoeveelheid zonnestroom produceren.

Onderzoeken van een bestaande zonnestroominstallatie

Heeft u al een zonnestroominstallatie op een schuin dak, maar bent u er niet zeker van dat hij goed werkt? Een onderzoek en eventueel certificering van uw installatie is mogelijk bij EnergieAnders. Zoals we een nieuwe zonnestroominstallatie ontwerpen, kunnen wij ook een bestaande zonnestroominstallatie controleren en narekenen. Wij bepalen voor u de stand van zaken met betrekking tot ontwerp, te verwachten opbrengst en wat de zonnestroominstallatie werkelijk produceert. Onze adviseurs hebben al honderden installaties gekeurd.
Als er iets mis is met de installatie, helpen wij u met het oplossen van de problemen. Binnen de garantietermijn van de montage kan dit vaak gratis. En als uw oorspronkelijke installateur niet meer beschikbaar is, helpt EnergieAnders u de installatie te verbeteren.

Wij helpen u graag met uw huidige zonnestroominstallatie : adviesgesprek inplannen.

Project 0372 Lienden 3180Wp JASolar265Black SolarEdge

 

Zonnepanelen voor Bedrijven

Geschreven door Harm Kiewit. Gepost in EnergieAnders

U heeft een bedrijfspand en vraagt zich af of het geschikt is voor zonnepanelen?

het antwoord is: meestal wel!

Zonnepanelen op bedrijfspanden met een plat of schuin dak vergen wel specifieke voorbereiding. Op een plat dak staat het montagemateriaal los op het dak en mag niet wegwaaien bij de eerste de beste windvlaag of storm. Om wegwaaien te voorkomen, wordt een platdaksysteem verzwaard met ballast. Over het algemeen worden hiervoor betonnen stenen of tegels gebruikt. Een aandachtspunt is de toegestane gemiddelde dakbelasting en de toegestane piekbelasting. Bedrijfsdaken zijn vaak groot en licht uitgevoerd. Een goede afstemming met de constructeur van het dak of tenminste een vergelijking met de contructietekeningen en -berekeningen moet worden uitgevoerd.
Een schuin bedrijfsdak is over het algemeen geen pannendak en vraagt dus een andere aanpak dan een particulier schuin dak.
Wij geven u graag advies over de mogelijkheden: adviesgesprek inplannen.

Advies over de optimale opstelling van de zonnestroominstallatie

Op een plat dak staan vaak obstakels, zoals schoorsteentjes, antennes, luchtbehandelingsinstallaties en airco's. Een schuin bedrijfsdak is meestal vrij van obstakels. Wel kunnen er hogere gebouwen of hoge bomen in de buurt staan die schaduw veroorzaken. Het ontwerpen van een zonnestroominstallatie is dan een ingewikkeld proces. In eerste instantie worden schaduwbronnen zo veel mogelijk vermeden, maar soms is het niet mogelijk om schaduw op zonnepanelen helemaal te voorkomen. Met speciale 3D-software berekenen wij wat de optimale opstelling is: met zo min mogelijk zonnepanelen een zo groot mogelijke hoeveelheid zonnestroom produceren.

Subsidie of belastingvoordeel bij investeren in zonnepanelen

Ondernemers worden door de Nederlandse overheid gestimuleerd om te investeren in duurzaamheid. Zo zijn er verschillende regelingen om een investering in zonnepanelen, maar ook energiebesparende maatregelen, interessanter te maken.
Er zijn kortweg twee situaties waar een ondernemer op moet letten:

  1. kleinverbruiker - met een hoofdaansluiting van maximaal 3 x 80 Ampère,
  2. grootverbruiker - heeft een hoofdaansluiting die groter is dan die van een kleinverbruiker.

Een kleinverbruiker heeft de mogelijkheid om de investering in zonnepanelen af te trekken van de winst. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Uw accountant kan u helpen bij het bepalen van de meest interessante investeringsaftrek: KIA, VAMIL en EIA.
Als onderdeel van het zonnestroomproject doet EnergieAnders voor u de aanvraag EIA - Energie Investerings Aftrek - bij de belastingdienst.
Na toekenning van de EIA starten we met de bouw van de zonnestroominstallatie.

Een grootverbruiker heeft de mogelijkheid om subsidie aan te vragen. Deze SDE+ (Stimulering Duurzame Energie) regeling kan slechts op heel specifieke momenten worden aangevraagd. De timing van deze aanvraag komt erg nauw. EnergieAnders heeft ervaring met inschrijven en zoekt in overleg met u het beste moment om de aanvraag in te dienen. Met deze subsidie bent u 15 jaar verzekerd van een uitstekend rendement op uw investering in zonnepanelen. Wij geven u graag advies over de mogelijkheden: adviesgesprek inplannen.

690 zonnepanelen 179340Wp Team EnergieAnders

Onderzoeken van een bestaande zonnestroominstallatie

Heeft u al een zonnestroominstallatie op uw bedrijfsdak, maar bent u er niet zeker van dat hij goed werkt? Een onderzoek en eventueel certificering van uw installatie is mogelijk bij EnergieAnders. Zoals we een nieuwe zonnestroominstallatie ontwerpen, controleren wij ook een bestaande zonnestroominstallatie, inclusief schaduw- en opbrengstberekening. Wij bepalen voor u de stand van zaken met betrekking tot ontwerp, te verwachten opbrengst en wat de zonnestroominstallatie werkelijk produceert. Onze adviseurs hebben al honderden installaties gekeurd.
Als er iets mis is met de installatie, helpen wij u met het oplossen van de problemen. Binnen de garantietermijn van de montage kan dit vaak gratis. En als uw oorspronkelijke installateur niet meer beschikbaar is, helpt EnergieAnders uw installatie te verbeteren.

Wij helpen u graag met uw huidige zonnestroominstallatie : adviesgesprek inplannen.

EnergieAnders Sinds 2009 EnergieAnders - zonnepanelen - zonneboilers - warmtepompen - accusystemen - laadpalen - energieadvies Zonnekeur Installateur      
EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen   EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen    Sunpower Authorized Partner   IBC Solar    
  EnergieAnders levert SMA omvormers en monitoring     EnergieAnders levert Solaredge omvormers en optimizers  
viessmann beeldmerk ClimaLevel verwarming powered by EnergieAnders

EnergieAnders B.V.  -  Tilburg - 's-Hertogenbosch - Oostkapelle - Papendrecht  -  KvK: 57943141  -  tel. 085 877 1822  -  info@energieanders.nl