login

uw bestellingen     contact     over ons  

KIWA trekt eerdere beweringen terug

Geschreven door Bron: Wessel Simons. Gepost in Zonnepanelen

Keuringsinstituut Kiwa moet door het stof. Ze trekt haar handen af van het persbericht op haar websitepersbericht op haar website en berichtgeving in het Algemeen Dagbladberichtgeving in het Algemeen Dagblad. Deze beweringen worden nu toegeschreven aan Mr. Sunshine, die vooralsnog als adviseur aan Kiwa is verbonden. Maar ook de samenwerking met Mr. Sunshine, die vanuit Kiwa consumenten moest gaan adviseren, staat op losse schroeven. Kiwa beraadt zich op haar samenwerking met Mr. Sunshine, omdat deze naast adviseur ook zelf leverancier zou zijn van zonnepanelen.
 
Lees verder op energiebusiness.nl...energiebusiness.nl...

 

Subsidie zonnepanelen

Geschreven door Ron de Waard. Gepost in Zonnepanelen

De subsidie regeling in het kort

Particulieren kunnen per 2 juli 2012 subsidie aanvragen voor de aanschaf van zonnepanelen (zon-PV), zie ook de website van AgentschapNLAgentschapNL.

Voor wie is de subsidie zonnepanelen bedoeld

De tegemoetkoming voor de aanschaf van zonnepanelen is beschikbaar voor particulieren. Voor elk adres kunt u maximaal één aanvraag indienen. De subsidie is niet bedoeld voor ondernemers.

Subsidiebedrag

Het subsidiebedrag is 15 % van het aankoopbedrag van een zon-PV installatie. Daaronder vallen de kosten voor het materiaal, bijvoorbeeld de aanschaf van de panelen en ondersteunende apparatuur, zoals omvormers. U krijgt geen subsidie voor de arbeids- en verbouwingskosten.

Wilt u in aanmerking komen voor subsidie dan moet de installatie groter zijn dan  600 Wattpiek. U kunt maximaal € 650,- subsidie krijgen.

Hoe vraagt u aan?

Vanaf 2 juli 2012 kunt u digitaal subsidie aanvragenaanvragen (met DigiD) via het elektronische loketelektronische loket van Agentschap NL (zie de knop Nieuwe aanvraag). Het heeft geen zin de subsidieaanvraag vóór 2 juli 2012 in te dienen. De aanvragen die voor 2 juli 2012 binnenkomen zullen worden afgewezen. Daarnaast is het belangrijk dat u digitaal, een getekende koopovereenkomst voor de zonnepanelen meestuurt. De koopovereenkomst  moet op 2 juli 2012 of daarna zijn afgesloten.

In de Staatscourant publicatie publicatie van het ministerie staat in de bijlage de vragen die op het aanvraag formulier voorkomen, lees dit even na.

TIP

Een tweetal vragen leid veelal tot onduidelijkheid bij het invullen van het formulier, te weten:

  1. Wat moet ik invullen bij het vermogen (vraag 3.7)? Op onze offerte vindt U 3350 Wp, vul dan 3,35 kWp in (delen door 1000)
  2. Bij het aankoopbedrag ontbreekt het montage materiaal; zet dit bedrag erbij met vermelding van montagemateriaal en dan kunt U het totaal bedrag voor al het materiaal invullen.

 

Subsidiepot zonnepanelen voor particulieren is leeg

Geschreven door Ron de Waard. Gepost in Zonnepanelen

Vanaf de start van de regeling op 2 juli 2012 zijn er tot en met 8 augustus 2013 al zo veel aanvragen binnengekomen dat er geen subsidie meer zal worden gegeven op nieuwe aanvragen van particulieren. Het totale budget dat het ministerie van Economische Zaken voor 2012 en 2013 samen beschikbaar heeft gesteld was € 50.882.000,-. 

Voor agrariërs is er in Nederland nog wel een subsidieregeling beschikbaar: Asbest eraf! Zonnepanelen erop!

 

EnergieAnders Sinds 2009 EnergieAnders - zonnepanelen - zonneboilers - warmtepompen - accusystemen - laadpalen - energieadvies Zonnekeur Installateur      
EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen   EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen    Sunpower Authorized Partner   IBC Solar    
  EnergieAnders levert SMA omvormers en monitoring     EnergieAnders levert Solaredge omvormers en optimizers  
viessmann beeldmerk ClimaLevel verwarming powered by EnergieAnders

EnergieAnders B.V.  -  Tilburg - 's-Hertogenbosch - Oostkapelle - Papendrecht  -  KvK: 57943141  -  tel. 085 877 1822  -  info@energieanders.nl