login

uw bestellingen     contact     over ons  

Wattson 3F Solar energie monitor

PDFPrintenE-mailadres
Basisset voor het monitoren van 3 verbruiks fasen en zelf opgewekte energie op 1-fase, met zender, display en USB-aansluiting.
Wattson_3F_Solar_4e27382142459.jpgWattson_3F_Solar_4e27382142459.jpg
With shipment Ophalen - niet verzenden for € 0,00
Verkoopprijs: € 239,00
Verkoopprijs zonder BTW: € 197,52
Bedrag BTW€ 41,48
1 week
Beschrijving

Wattson solar heeft de unieke eigenschap om je op hetzelfde apparaat te laten zien hoeveel elektriciteit je verbruikt en hoeveel energie je opwekt. De wattson solar 3F is geschikt voor duurzame energie-installaties en wordt geleverd standaard met 5 sensor clips en een easy-fit Y-kabel voor het meten van een 1-fase omvormer. Heeft U een 3-fase omvormer dan is een 3f solar uitbreidingsset nodig.

KENMERKEN
3-fase aansluiting compatibel voor thuis en kleine kantoren.
Zelf opgewekte elektriciteit (zon, wind, warmte, enz.) aangesloten op 1 fase weergegeven op de wattson, met de bijgeleverde 2 extra 50A sensor clips. Zie Renewables Handleiding voor details.

Wat zit er in de doos:

 • Wattson display
 • Transmitter
 • 5x 50A sensor clip
 • 1x easyfit (voor combineren van produktie en verbruik clips voor 1 fase)
 • 4x AA batterijen
 • USB kabel
 • 2 x 230V voeding voor wattson display en zender
 • Holmes software beschikbaar via download voor het chronologische & real-time bekijken van de gegevens, is compatibel met Windows XP (met SP1, SP2 en SP3) en Windows Vista, Windows 7 en Apple Mac-besturingssysteem 10.4 of hoger te bekijken.

INSTALLATIE:

Voor het compleet meten binnen een 3-fase meterkast en een 1-fase omvormer (produktie) heeft U het volgende nodig:

 1. Wattson display
 2. Wattson zender met hierop aangesloten:
  1. 3 clips op de hoofd-leidingen (ingang 1, 2 en 3) waarvan 1 aansluiting gecombineerd via de easy-fit Y-kabel met een clip rond de produktie-leiding.
  2. 1 clip op de produktie-leiding in de renewable ingang.

Heeft U een 3-fase omvormer dan wordt de configuratie als volgt (hiervoor heeft U de 3-fase solar uitbreidings-set nodig):

 1. Wattson display
 2. Wattson zender met hierop aangesloten:
  1. 3 clips op de hoofd-leidingen gecombineerd met 3-clips rond de produktie-leidingen via de easy-fit Y-kabels (dus totaal 6 clips en 3 easyfits) verdeeld over ingang 1, 2 en 3 (renewable ingang wordt niet gebruikt).
 3. De extra Wattson zender met hierop aangesloten:
  1. 3 clips op de produktie-leidingen aangesloten op ingang 1, 2 en 3 (renewable ingang wordt niet gebruikt)

In totaal zijn er dus 2 zenders, 9 clips en 3 easyfits nodig, houd er dus rekening mee dat deze installatie nogal wat ruimte vraagt in uw meterkast.

Aanwijzing: wees consequent in het kiezen van de fases en de ingangen, indien de omvormer op de 2e fase is aangesloten combineer dit dan ook met ingang 2, dit geld natuurlijk nog sterker voor de volledige 3-fase uitvoering).

wattson-easyfit-schema-3f3f

9 jaar EnergieAnders EnergieAnders - zonnepanelen - zonneboilers - warmtepompen - accusystemen - laadpalen - energieadvies Zonnekeur Installateur  BuyRely beeldmerk   KvINL beeldmerk klein
EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen   EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen    Sunpower Authorized Partner   IBC Solar Winaico Panasonic HIT
  EnergieAnders levert SMA omvormers en monitoring EnergieAnders levert Fronius omvormers en monitoring   EnergieAnders levert Solaredge omvormers en optimizers  
viessmann beeldmerk ClimaLevel verwarming powered by EnergieAnders

EnergieAnders B.V.  -  Tilburg - 's-Hertogenbosch - Oostkapelle - Papendrecht  -  KvK: 57943141  -  tel. 085 877 1822  -  info@energieanders.nl