login

uw bestellingen     contact     over ons  

EnergieAnders biedt een scala aan produkten waarmee u op een zo economische wijze invulling kunt geven aan een duurzamere omgeving, zowel voor uzelf als voor uw naasten. Tegenwoordig behoort het zelf produceren van energie tot de mogelijkheden: van kleinschalige stopcontact-systemen tot coöperatieve samenwerkingsverbanden en bedrijfsinstallaties. Het loont de moeite om niet alleen naar het zelf produceren te kijken, maar ook naar het besparen van energie. Immers, alle energie die niet verbruikt wordt, hoeft ook niet opgewekt te worden.

EnergieAnders levert zonneboilers van het Nederlandse Solesta. Dit zijn onderhoudsarme zonneboilersystemen die ook nog eens zeer milieuvriendelijk werken doordat er geen anti-vries hoeft te worden gebruikt.

Hoe werkt het Solesta-systeem?

De Solesta zonneboiler werkt volgens het doorstroomprincipe. De zonneboiler wordt vóór de CV installatie geplaatst. Koud water loopt via de warmtewisselaar in de zonneboiler naar de CV installatie waar het voorverwarmd(door de zon) aankomt. Hierdoor verbruikt uw CV installatie minder gas om tapwater te verwarmen. Het tapwater wordt dus via een warmtewisselaar opgewarmd en komt niet in contact met het circulatiewater in het boilervat en de zonnecollector.

ZonneboilerSchema 


De zonneboilerinstallatie bestaat uit één of meerdere zonnecollectoren (A) en een geïsoleerde opslagmodule: de zonneboiler (B). De zonnecollector is op het dak gemonteerd en de opslagmodule in de woning.

De zon schijnt:

De collectoren worden verwarmd door de zon. Bij voldoende hoge temperatuur zal een pompje in de opslagmodule gaan draaien. Dit pompje laat de inhoud van de opslagmodule(100 liter water) circuleren door de zonnecollector, waarbij het water wordt verwarmd.

Het water in de opslagmodule is op temperatuur:
Wanneer het water in de opslagmodule de maximale temperatuur heeft bereikt en te heet dreigt te worden, stopt het pompje. Nu stroomt het water door de zwaartekracht uit de collector. Het water wordt niet meer verwarmd.

De zon verdwijnt:

De zonnecollector koelt af en het pompje stopt, om te voorkomen dat het water in de collector afkoelt in plaats van op te warmen. Het water stroomt door de zwaartekracht uit de collector.
Door dit mechanisme wordt ook voorkomen dat de installatie in de winter kapot vriest. Alleen als de collector op temperatuur is, zal er water doorheen stromen. Er is dus geen antivries nodig.

Er wordt warm water gebruikt:

Wanneer warm water wordt gebruikt, stroomt er koud tapwater door de opslagmodule. Een interne warmtewisselaar zorgt ervoor dat het tapwater niet met het water in het tankje in aanraking komt, maar wel in korte tijd wordt verwarmd. Vervolgens stroomt het opgewarmde tapwater naar de tapwaterverwarmer waar het eventueel wordt naverwarmd tot de gewenste temperatuur. Doordat deze cv-ketel minder hoeft te branden, bespaart u aardgas.

Zonnewarmte

9 jaar EnergieAnders EnergieAnders - zonnepanelen - zonneboilers - warmtepompen - accusystemen - laadpalen - energieadvies Zonnekeur Installateur  BuyRely beeldmerk   KvINL beeldmerk klein
EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen   EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen    Sunpower Authorized Partner   IBC Solar Winaico Panasonic HIT
  EnergieAnders levert SMA omvormers en monitoring EnergieAnders levert Fronius omvormers en monitoring   EnergieAnders levert Solaredge omvormers en optimizers  
viessmann beeldmerk ClimaLevel verwarming powered by EnergieAnders

EnergieAnders B.V.  -  Tilburg - 's-Hertogenbosch - Oostkapelle - Papendrecht  -  KvK: 57943141  -  tel. 085 877 1822  -  info@energieanders.nl