Decentrale duurzame energieproductie die is geïnstalleerd en werkt op een dusdanig laag kostenniveau dat het economisch rendeert, zelfs zonder subsidie en waarbij het geheel als een “cradle to cradle” concept is opgezet.

De coöperatie heeft belang bij zuinig energie gebruik en zal daarom ook bij leden investeren in middelen hiervoor. De Coöperatie ontzorgt haar leden.



EnergieAnders levert een ruime keuze aan top-merken en verschillende types zonnepanelen. Hiermee zijn wij altijd in staat om samen met u voor uw situatie de best passende oplossing te kiezen!

Sunpower beeldmerk wit IBC Solar Beeldmerk Viessmann Beeldmerk
Solarwatt Premium partner 2015 SolarFrontier  TrinaSolar - Smart Energy Together JA Solar
SOLARWATT Winaico - Power to Perform

 

 

Het montage systeem bepaalt mede de levensduur van het totale PV-systeem.

De IBC montage systemen bieden Duitse degelijkheid, echter deze zijn niet altijd geschikt voor de daken in Nederland. Daarom bieden wij ook het Nederlandse click-fit systeem aan, dat geschikt is voor elk type pannendak in Nederland en eenvoudig te monteren is.

 

 

Particulier

 

 

 

 

 

Ook voor U als particulier geld dat U natuurlijk waar voor uw geld wilt hebben. Sterker nog, U kunt met zonnepanelen zelfs uw maandlasten drukken, zie hier voor een rekenvoorbeeld.

Ook al is zelf monteren goed mogelijk, vaak komt er bij een juiste installatie meer bij kijken dan U denkt. Een goed begin is een goed ontwerp. Wij maken op basis van uw aanwijzigen een degelijk ontwerp dat rekening houdt met uw eigen verbruik, de mogelijkheden van uw dak, schaduwwerking en maximale opbrengst onder de gegeven omstandigheden.

Natuurlijk wilt U ook weten hoe een zonnepanelen systeem de uitstraling van uw huis gaat bepalen. We hebben zeer fraaie oplossingen voor de vele soorten daken in Nederland. Onze standaard montage voor de schuine daken is een typisch Nederlands produkt dat goed aansluit op bijna alle daken in Nederland, genaamd clickfit. Hoe panelen op uw dak gemonteerd worden ziet U hieronder:

Pannendak Bitumendak

Het schuindak-systeem is opgebouwd uit dakhaken en montagerails en de benodigde montagematerialen om de panelen op de rail te bevestigen. De zeer snelle montage leid tot kosten besparing en bied de mogelijkheid tot veiliger werken.

In plaats van dakhaken worden er nu montagebeugels geleverd, die voorzien zijn van dezelfde klikverbinding als de dakhaak. De montagebeugels worden voorzien van Tixophalte bitumenkit, zodat er een waterdichte aansluiting op de dakbedekking wordt gecreëerd.

Lei daken Gevels

Het schuindak-systeem voor leien is opgebouwd uit speciale lei dakhaken, standaard montagerails en de benodigde montagematerialen om de panelen op de rail te bevestigen.

Hier wordt gebruik gemaakt van dezelfde materialen als bij bitumen daken. De panelen kunnen evenwijdig aan de muur bevestigd worden.

 




Het kabinet wil van Nederland een van de schoonste en zuinigste energielanden in Europa maken.

Hoe het dat wil doen, staat in het beleidsprogramma 'Schoon en Zuinig: Nieuwe energie voor het klimaat'. Daarin staan de ambities voor onder andere energiebesparing, duurzame energie en opslag van CO2.

Minister Cramer coördineert het Schoon en Zuinig. Daarbij zijn 7 ministeries betrokken. De bewindsvrouw wil een trendbreuk realiseren. "Dat is ambitieus," aldus Cramer, "maar met Schoon en Zuinig ga ik er van uit dat we de doelstellingen in 2020 gaan halen."

Schoon en Zuinig is onderdeel van het beleidsprogramma 2007 - 2011 (regering.nl) van het kabinet Balkenende IV. Het valt onder de pijler 'Duurzame leefomgeving' (regering.nl). Dit is een van de zes pijlers van het kabinetsbeleid. Met deze pijler werkt het kabinet aan concrete stappen naar een duurzame samenleving. Dit door verantwoord en spaarzaam om te gaan met energie en grondstoffen, energieverbruik te verminderen en energiebronnen in te zetten die duurzamer zijn.

Doelen

De doelen van Schoon en Zuinig zijn:

  • 30 procent minder uitstoot van broeikasgassen (CO2) vooral in 2020 vergeleken met 1990.
  • Het tempo van energiebesparing verdubbelen van 1 naar 2 procent per jaar.
  • Het aandeel duurzame energie van ons totale energiegebruik in 2020 verhogen van 2 procent naar 20 procent.

Dit zijn flinke ambities. Nederland wil internationaal het goede voorbeeld geven. Dat is nodig, want klimaatverandering is een wereldwijd probleem. Daarom wil het kabinet een ambitieuze wereldwijde klimaatafspraak maken waaraan alle belangrijke vervuilende landen meedoen. Om dit bereiken is het nodig dat landen laten zien dat ambitieus klimaatbeleid kan en moet. Lees meer in het werkprogramma Schoon en Zuinig (pdf, 3,2 MB) en de beoordeling van het werkprogramma 'Schoon en zuinig' door Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) en het Natuur en Milieu Planbureau (NMP).

En hoe kan een overheid, van gemeente tot de Den Haag, dit beter realiseren dan de weg te effenen voor iedere burger en het ondersteunen van vele lokale energie initiatieven. EnergieAnders heeft hier het cooperatie concept voor ontwikkeld dat voor iedereen, burgers, bedrijfsleven en overheden de benodigde investeringen op een soepele manier tot stand te laten komen. Neem contact met ons op als U meer over ons baanbrekend concept wilt weten.

 

Telefonisch contact

Contact

🏠Orionstraat 26
     5015 BR  Tilburg
 
KvK 57943141
BTW NL852802936B01