login

uw bestellingen     contact     over ons  

EnergieAnders biedt een scala aan produkten en diensten waarmee u op een zo economische wijze invulling kunt geven aan een duurzamere omgeving, zowel voor uzelf als voor uw naasten. Tegenwoordig behoort het zelf produceren van duurzame energie tot de mogelijkheden: zonnestroom met behulp van kleinschalige systemen, via coöperatieve samenwerkingsverbanden en met grote bedrijfsinstallaties. EnergieAnders levert, ontwerpt en bouwt zonnestroominstallaties in alle soorten en maten: van 1 zonnepaneel tot systemen van duizenden zonnepanelen.
Sommige producten leveren wij via deze webwinkel. U kunt veilig bestellen en betalen (we voldoen aan de PSD2 richtlijn voor betaaldienstenPSD2 richtlijn voor betaaldiensten).
Voor grotere bestellingen, projecten en diensten kunt u een offerte aanvragen. We nemen in de regel binnen een werkdag contact met u op.

Dunnefilm CIS zonnepanelen

Dunnefilm is terug van (niet echt) weggeweest, met nieuwe zonnepaneeltypes die qua rendement in de buurt beginnen te komen van een polykristallijn zonnepaneel. Al enige jaren is dunnefilm de belofte voor de toekomst van zonne-energie. Door het lage grondstofverbruik zouden mooie zonnepanelen voor een lage prijs te koop zijn. Helaas is het grootste nadeel van dit type zonnepaneel nog steeds het veel lagere rendement. Je hebt voor hetzelfde vermogen bijna 50% to 100% meer zonnepanelen nodig dan met de moderne zwarte monokristallijne zonnepanelen!Project 0344 Hoofdplaat BIPV 3060Wp SolarFrontier170S

Met meer zonnepanelen is meer montagemateriaal nodig. Ook is de bekabeling een stuk duurder met dunnefilm zonnepanelen. Vanwege de hoge spanning van een dunnefilm zonnepaneel kunnen ze niet in lange series geschakeld worden. Er moeten zonnepanelen parallel geschakeld worden. Het ontwerp van zonnestroominstallaties met dunne film zonnepanelen komt erg nauw.

De oudere types dunnefilm zonnepanelen moesten op de omvormer geaard worden. Dit kan alleen op omvormers met transformator. Met de nieuwste generatie CIS dunnefilm zonnepanelen is dit nadeel inmiddels verdwenen.

Redenen om CIS dunnefilm zonnepanelen toe te passen

Afgezien van de hogere kosten van geleverde kWh'en stroom, hebben dunnefilm zonnepanelen de volgende voordelen:

  • Het fraaie uiterlijk; geen zichtbare metaalkleurige strippen (uitgezonderd SolarFrontier dat 2 brede metaalstrips in het zicht heeft), maar een mooi egaal donker oppervlak
  • Minder milieubelastende productie aangezien er minder productie stappen en chemicaliën nodig zijn
  • Relatief betere prestaties als er weinig licht is (behalve Sunpower zonnepanelen, die het nog beter doen bij weinig licht!)
  • Impact van schaduw is minder door de compleet andere opbouw van het paneel
  • Lagere temparatuurgevoeligheid dus minder verlies bij zomerse temperaturen (behalve Sunpower zonnepanelen, die dit net zo goed doen)
  • Doordat ze het eerste jaar relatief hoog presteren ten opzichte van mono- en polykristallijne silicium cel, is het verval in rendement in de loop der jaren wat geringer (behalve opnieuw Sunpower en ook de Solarwatt glas-glas zonnepanelen die nog veel beter op vermogen blijven!)
  • Daardoor is de opbrengst in kWh per Wp gemiddeld tot 10% hoger onder vergelijkbare omstandigheden (per m² nog steeds aanmerkelijk minder opbrengst dan poly- en monokristallijne zonnepanelen)

Merkspecifieke voordelen en verschillen van CIS dunnefilm zonnepanelen

  • Avancis biedt met de SMART serie nu zonnepanelen zonder zichtbare montagedelen. Alle montagematerialen zijn achter de zonnepanelen verborgen. Hierdoor kan een zeer fraai en strak uiterlijk worden gemaakt. Daarbij bieden de frameloze zonnepanelen een prima oplossing voor dakhellingen van minder dan 10°.
  • Solar Frontier, Stion en Avancis bieden met een rendement tot 13,8% momenteel het hoogste rendement in CIS dunnefilm zonnepanelen. Dit is ongeveer vergelijkbaar met een 230Wp standaard silicium poly- of monokristallijn zonnepaneel
  • Avancis en Stion zonnepanelen hebben geen enkele zichtbare metaal-strip. Deze zonnepanelen geven dus een zeer egaal donker oppervlak, waarbij de Avancis zelfs geheel zonder zichtbare montageklemmen wordt gemonteerd.

Kortom, bent U op zoek naar een zeer fraaie oplossing? Dan zijn de moderne CIS dunnefilm zonnepanelen een mooi alternatief voor de meer standaard zonnepanelen.

Project 0360 Papendrecht BIPV 8840Wp Avancis130CIS randafwerking op maat

Resultaten 1 - 6 van 6

Dunnefilm

niet meer leverbaar

SolarFrontier SF170-S

170 Wp SolarFrontier dunne film (CIS) zwart zonnpaneel

niet meer leverbaar

SolarFrontier SF160-S

160 Wp SolarFrontier dunne film (CIS) zwart zonnepaneel

2 weken

Stion 145Wp CIG

145 Wp Stion CIS dunne film geheel zwart, met of zonder ...

niet meer leverbaar

SolarFrontier SF155-S

155 Wp SolarFrontier dunne film (CIS) zwart zonnepaneel

niet meer leverbaar

SolarFrontier SF165-S

165 Wp SolarFrontier dunne film (CIS) zwart zonnepaneel

2 weken

Avancis Powermax 3.5 145

145 Wp Avancis Powermax 3.5 dunne film, egaal zwart en ...

EnergieAnders Sinds 2009 EnergieAnders - zonnepanelen - zonneboilers - warmtepompen - accusystemen - laadpalen - energieadvies Zonnekeur Installateur      
EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen   EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen    Sunpower Authorized Partner   IBC Solar    
  EnergieAnders levert SMA omvormers en monitoring     EnergieAnders levert Solaredge omvormers en optimizers  
viessmann beeldmerk ClimaLevel verwarming powered by EnergieAnders

EnergieAnders B.V.  -  Tilburg - 's-Hertogenbosch - Oostkapelle - Papendrecht  -  KvK: 57943141  -  tel. 085 877 1822  -  info@energieanders.nl