login

uw bestellingen     contact     over ons  

Advies en Renovatie van Zonnepanelen en Zonnestroominstallaties

Geschreven door Harm Kiewit. Gepost in EnergieAnders

U wilt een zonnestroominstallatie of heeft enige tijd geleden een zonnestroominstallatie aangeschaft en wilt graag advies over de werking? Of heeft u het gevoel dat uw installatie niet meer optimaal functioneert? Of heeft u behoefte aan een second opinion?
Wij geven u graag advies over de mogelijkheden: adviesgesprek inplannen.

Advies over een nieuwe zonnestroominstallatie

Het uitzoeken van een zonnestroominstallatie is een ingewikkeld proces. Er zijn vele tientallen merken verkrijgbaar en die merken hebben dan vaak ook nog verschillende types producten in de aanbieding. Hoe bepaal je of een product geschikt is voor uw situatie? EnergieAnders helpt u hier graag bij. Wilt u een onafhankelijke adviseur om aanbieders te vergelijken? Dat kunnen wij voor u doen. Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken: adviesgesprek inplannen.


Onderzoeken van een bestaande zonnestroominstallatie

Heeft u al een zonnestroominstallatie, maar bent u er niet zeker van dat hij goed werkt? Een onderzoek en eventueel certificering van uw installatie is mogelijk bij EnergieAnders. Wij bepalen voor u de stand van zaken met betrekking tot ontwerp, te verwachten opbrengst en wat de zonnestroominstallatie werkelijk produceert. Onze adviseurs hebben alle honderden installaties gekeurd.
Als er iets mis is met de installatie, helpen wij u met het oplossen van de problemen. Binnen de garantietermijn van de producten kan dit vaak gratis. En als uw oorspronkelijke installateur niet meer beschikbaar is, helpt EnergieANders u de problemen op te lossen.

Wij helpen u graag met uw huidige zonnestroominstallatie : adviesgesprek inplannen.

Project 0403 Esch 2760Wp OmvormerRenovatie van 1MPP naar SolarEdge 12MPP

Deze zonnepanelen waren aangesloten op een omvormer met 1 MPP-tracker. Doordat er nogal wat schaduw op de zonnepanelen valt en de zonnepanelen in drie richtingen (2 oriƫntaties en 2 dakhoeken) zijn gemonteerd, kan deze omvormer geen goede opbrengst geven. De productie viel dus nogal tegen. Daarbij kwam dat de omvormer zichzelf nogal eens volledig herstartte en ook het geheugen wiste. Hierdoor kon met geen mogelijkheid worden bepaald wat de installatie nu eigenlijk produceerde.
EnergieAnders heeft merkonafhankelijke monitoring waarmee de opbrengst van een zonnestroominstallatie kan worden bepaald.
In dit voorbeeld is besloten om de omvormer te vervangen door een systeem met optimizers, zodat elk zonnepaneel een MPP-tracker kreeg. Nu wordt toch het maximaal haalbare uit deze opstelling van 12 zonnepanelen gehaald.

EnergieAnders Sinds 2009 EnergieAnders - zonnepanelen - zonneboilers - warmtepompen - accusystemen - laadpalen - energieadvies Zonnekeur Installateur      
EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen   EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen    Sunpower Authorized Partner   IBC Solar    
  EnergieAnders levert SMA omvormers en monitoring     EnergieAnders levert Solaredge omvormers en optimizers  
viessmann beeldmerk ClimaLevel verwarming powered by EnergieAnders

EnergieAnders B.V.  -  Tilburg - 's-Hertogenbosch - Oostkapelle - Papendrecht  -  KvK: 57943141  -  tel. 085 877 1822  -  info@energieanders.nl