login

uw bestellingen     contact     over ons  

Zonnepanelen voor Bedrijven

Geschreven door Harm Kiewit. Gepost in EnergieAnders

U heeft een bedrijfspand en vraagt zich af of het geschikt is voor zonnepanelen?

het antwoord is: meestal wel!

Zonnepanelen op bedrijfspanden met een plat of schuin dak vergen wel specifieke voorbereiding. Op een plat dak staat het montagemateriaal los op het dak en mag niet wegwaaien bij de eerste de beste windvlaag of storm. Om wegwaaien te voorkomen, wordt een platdaksysteem verzwaard met ballast. Over het algemeen worden hiervoor betonnen stenen of tegels gebruikt. Een aandachtspunt is de toegestane gemiddelde dakbelasting en de toegestane piekbelasting. Bedrijfsdaken zijn vaak groot en licht uitgevoerd. Een goede afstemming met de constructeur van het dak of tenminste een vergelijking met de contructietekeningen en -berekeningen moet worden uitgevoerd.
Een schuin bedrijfsdak is over het algemeen geen pannendak en vraagt dus een andere aanpak dan een particulier schuin dak.
Wij geven u graag advies over de mogelijkheden: adviesgesprek inplannen.

Advies over de optimale opstelling van de zonnestroominstallatie

Op een plat dak staan vaak obstakels, zoals schoorsteentjes, antennes, luchtbehandelingsinstallaties en airco's. Een schuin bedrijfsdak is meestal vrij van obstakels. Wel kunnen er hogere gebouwen of hoge bomen in de buurt staan die schaduw veroorzaken. Het ontwerpen van een zonnestroominstallatie is dan een ingewikkeld proces. In eerste instantie worden schaduwbronnen zo veel mogelijk vermeden, maar soms is het niet mogelijk om schaduw op zonnepanelen helemaal te voorkomen. Met speciale 3D-software berekenen wij wat de optimale opstelling is: met zo min mogelijk zonnepanelen een zo groot mogelijke hoeveelheid zonnestroom produceren.

Subsidie of belastingvoordeel bij investeren in zonnepanelen

Ondernemers worden door de Nederlandse overheid gestimuleerd om te investeren in duurzaamheid. Zo zijn er verschillende regelingen om een investering in zonnepanelen, maar ook energiebesparende maatregelen, interessanter te maken.
Er zijn kortweg twee situaties waar een ondernemer op moet letten:

  1. kleinverbruiker - met een hoofdaansluiting van maximaal 3 x 80 Ampère,
  2. grootverbruiker - heeft een hoofdaansluiting die groter is dan die van een kleinverbruiker.

Een kleinverbruiker heeft de mogelijkheid om de investering in zonnepanelen af te trekken van de winst. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Uw accountant kan u helpen bij het bepalen van de meest interessante investeringsaftrek: KIA, VAMIL en EIA.
Als onderdeel van het zonnestroomproject doet EnergieAnders voor u de aanvraag EIA - Energie Investerings Aftrek - bij de belastingdienst.
Na toekenning van de EIA starten we met de bouw van de zonnestroominstallatie.

Een grootverbruiker heeft de mogelijkheid om subsidie aan te vragen. Deze SDE+ (Stimulering Duurzame Energie) regeling kan slechts op heel specifieke momenten worden aangevraagd. De timing van deze aanvraag komt erg nauw. EnergieAnders heeft ervaring met inschrijven en zoekt in overleg met u het beste moment om de aanvraag in te dienen. Met deze subsidie bent u 15 jaar verzekerd van een uitstekend rendement op uw investering in zonnepanelen. Wij geven u graag advies over de mogelijkheden: adviesgesprek inplannen.

690 zonnepanelen 179340Wp Team EnergieAnders

Onderzoeken van een bestaande zonnestroominstallatie

Heeft u al een zonnestroominstallatie op uw bedrijfsdak, maar bent u er niet zeker van dat hij goed werkt? Een onderzoek en eventueel certificering van uw installatie is mogelijk bij EnergieAnders. Zoals we een nieuwe zonnestroominstallatie ontwerpen, controleren wij ook een bestaande zonnestroominstallatie, inclusief schaduw- en opbrengstberekening. Wij bepalen voor u de stand van zaken met betrekking tot ontwerp, te verwachten opbrengst en wat de zonnestroominstallatie werkelijk produceert. Onze adviseurs hebben al honderden installaties gekeurd.
Als er iets mis is met de installatie, helpen wij u met het oplossen van de problemen. Binnen de garantietermijn van de montage kan dit vaak gratis. En als uw oorspronkelijke installateur niet meer beschikbaar is, helpt EnergieAnders uw installatie te verbeteren.

Wij helpen u graag met uw huidige zonnestroominstallatie : adviesgesprek inplannen.

EnergieAnders Sinds 2009 EnergieAnders - zonnepanelen - zonneboilers - warmtepompen - accusystemen - laadpalen - energieadvies Zonnekeur Installateur      
EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen   EnergieAnders is Solarwatt Premium Partner en levert zonnepanelen, omvormers en accusystemen    Sunpower Authorized Partner   IBC Solar    
  EnergieAnders levert SMA omvormers en monitoring     EnergieAnders levert Solaredge omvormers en optimizers  
viessmann beeldmerk ClimaLevel verwarming powered by EnergieAnders

EnergieAnders B.V.  -  Tilburg - 's-Hertogenbosch - Oostkapelle - Papendrecht  -  KvK: 57943141  -  tel. 085 877 1822  -  info@energieanders.nl